promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Klipet készített a Star Wars rendezője
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Több mint egy éve iskolakezdésre látott napvilágot az LCD Soundsystem – American Dream című albuma. Ez egy nagy visszatérés volt, mivel a szellemi alkotó James Murphy nem készített semmit 2010 óta, ráadásul hivatalosan fel is oszlott az LCD, de most már bátran kimondhatjuk, inkább csak szünetet tartott, valamint alkotói szabadságra vonult. Az albumról mi is írtunk kritikát anno, amit ide kattintva értek el.

A csapat nem igazán akarja most sem feszesebbre húzni a tempót. Ez érthető, az albumra annyira felkapta a fejét az összes kritikus, hogy nem volt ember, aki ne tudott volna a létezéséről. Ezért is alakult úgy, hogy egy évnek el kellett telnie, mire új videót kaptunk a kiadványhoz. A „tonite” után végül az „oh babyhez” készült el a klip, amit látván én még jobban megkedveltem a dalt, de a képanyag is olyan, hogy újra és újra meg szeretné nézni az ember.

Jó tudni, hogy Rian Johnson is valószínűleg LCD Soundsystem rajongó, különben az őrjítő munkatempó mellett nem vállalt volna be egy kliprendezést is. Jó, tudjuk, hogy túl sok időt nem vesz el az embertől, de akkor is. A rendező még csinál egy krimit is Daniel Craiggel, mielőtt folytatná a Star Wars projektet. Ugyebár a Disney őt kérte fel, hogy felügyelje a legújabb trilógiát.

Az LCD ennek sem kerített nagy feneket, a videó csak úgy hirtelen feltűnt a semmiből. A főszerepet Sissy Spacek és David Strathairn alakítják, akik a karakterük szerint valamiféle feltalálók és valószínűleg már fiatalkoruktól kezdve azon dolgozhatnak, hogy a világ elé tárhassanak egy teleportot. A képlet végül elkészül, de hogy sikerül-e a dolog, és mi lesz a vége, azt természetesen nem árulom el. Feszülten tessék figyelni a tudós szerelmespárt, és együtt maradni velük a végsőkig.

Jómagam mindig örülök, ha ilyen videóval találkozom, mert manapság már ritkán kerülnek ki ilyen darabok. De hát ezt mégis csak Rian Johnson készítette. A másik kedvencem ilyen kategóriában, ami még mindig első helyen áll, az Röyksopp - Running To The Sea klipje. Ennél mélyebb és csodálatosabb zenei történetet nehéz lenne a közönség elé tárni. Szép volt Lauren Rothery, szeretlek! De a kettő túl sok lenne egyszerre érzelmileg, kezdjetek a frissel, a Röyksoppot meg tegyétek el későbbre!

(Torony)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás