Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Visszatér Európába a Metallica, de mikor lesz a budapesti koncertjük?

Visszatér Európába a Metallica, de mikor lesz a budapesti koncertjük?

Zene, Film & Kultúra

Visszatér Európába a Metallica, de mikor lesz a budapesti koncertjük?

Zene, Film & Kultúra

Promotions 13:02
Hivatalosan is bejelentette 2019-es európai turnéját a Metallica. Az együttes Twitter-oldalán közzétett naptár szerint május 1-én indulnak Portugáliában és egészen augusztus végéig maradnak Európában. Négy hónap alatt fellépnek az Egyesült Királyságban, Németországban, Spanyolországban, Franciaországban, Olaszországban, Norvégiában, Finnországban, Oroszországban és még Észtországban is, a magyar helyszínt azonban hiába keressük, bár a régiónkban négy országot is felkeresnek, Budapestre mégsem jönnek el jövőre (vagy legalábbis egyelőre nem tettek közzé magyar koncertet).

A bandát a Ghost és a Bokassa kísérik el, utóbbi, ahogy azt nemrég kiderült, Lars Ulrich kedvenc zenekara. A turné keretében visszatérnek a Manchester Arenába is, ahol legutóbb érzelemdús koncertet adtak.

Akkor a Metallica volt az egyik első zenekar, amely a 2017-es terrortámadást követően felléphetett a koncertteremben, ennek tiszteletére James Hetfieldék a béke és megértés himnuszává vált Don’t Look Back In Anger-t is eljátszották az Oasistől.

Mikor legutóbb – idén tavasszal – Európában jártak, komoly ajándékkal kedveskedtek a közönségnek: minden helyszínen eljátszották az adott ország egy kultikus dalát.

Budapesten a Tankcsapda A legjobb méreg című szerzeménye került terítékre, amelyet Robert Trujillo basszusgitáros és Kirk Hammett gitáros prezentált. Előadásukkal nem csak a közönséget, de Lukács Lászlót, a Tankcsapda frontemberét is alaposan meglepték, a dalszerző könnyekig hatódott a feldolgozástól.

Idén egyelőre úgy tűnik, ilyesmire nem számíthatunk. Hazánkhoz legközelebb Bécsben és Prágában lép fel a Metallica, de a vérbeli rajongóknak a varsói és a bukaresti kiruccanás sem jelenthet komoly terhet.

(fib)