Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Előzetest kapott a Coen testvérek westernje

Előzetest kapott a Coen testvérek westernje

Zene, Film & Kultúra

Előzetest kapott a Coen testvérek westernje

Zene, Film & Kultúra

Promotions 14:47
Coenék új mozija nem csak bemutatkozott, de el is vitte legjobb forgatókönyvnek járó díjat. Ez nem csoda, mivel a dinamikus duó Amerika legjobb forgatókönyvíró párosa.

A nagy Lebowski vagy a Fargo készítőitől nem áll távolt a western világa. Olyan műveikben mutatkozott már meg ez, mint A félszemű, vagy a Nem vénnek való vidék, amit jómagam az egyik legjobb neo-westernnek tartok a mai napig.

Utóbbi rendezésük, az Ave, Cézár! nem sikerült túl jól, azonban a Suburbicon, aminek ők írták a forgatókönyvét annál inkább. A George Clooney rendezte alkotás minden porcikáján érződött Coenék vérbeli stílusa, határozottsága, valamint szokásos fekete humora.

Innentől kezdve úgy volt, hogy a tesók most valami újba fognak, és bele akarnak kóstolni a sorozatok világába. Végig azt tervezték, hogy a The Ballad of Buster Scruggs egy tévés antológia széria lesz. A hat részből végül egy több mint 2 órás film lett, sőt, a maga 132 percével ez lett a leghosszabb művük.

Az eredeti koncepciótól azonban nem fordultak el, mivel a mozi hat felé van darabolva. Coenék azt ígérik, hogy a filmben a teljes western korszakot készülnek felidézni, a karakterek sorsa pedig végül összefonódik majd.

A filmben olyan színészeket láthatunk, mint Liam Neeson, James Franco, Tim Blake Nelson vagy az énekes Tom Waits. Mi már alig várjuk, de az alkotás november 16-án debütál a Netflixen, szóval nagyon sokat már nem kell aludni.

(Torony)