promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A rákkal harcoló magyar lány lett Európa legjobb fotósa
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Pávó Réka „Art & Leukemia” című képe nyerte meg a Huawei National Geographic-kal közös nemzetközi mobilfotó-pályázatát.

A versenyre 20 országból lehetett jelentkezni a gyártó okostelefonjaival készített képekkel. A résztvevők hat különböző kategóriában – Portré; Éjszakai fotó; Életképek; Utazás; Természet és Story Board – összesen 67 610 fényképet töltöttek fel a verseny hivatalos oldalára. A kategóriák győzteseit, valamint Pávó Réka Grand Prix-díjas alkotását a közönség szavazatai és a nemzetközi szakmai zsűri értékelése alapján választották ki.
Fotós. Harcos. Jelenleg is küzdök a leukémiával. Általában parókát viselek, hogy elképzelhessem, milyen lenne egy egészséges, hosszú hajú nőnek lenni
– írta Réka a fotóhoz, amely a fiatal lány rákkal folytatott küzdelmét mutatja be.

Pávó Rékánál tavaly ősszel diagnosztizáltak akut limfoid leukémiát, a lány azóta folyamatosan dokumentálja, hogy miként viseli a kezeléseket.



A díjnyertes fotós közösségi oldalain mondott köszönetet azoknak, akik rá szavaztak a közönségszavazáson. „Egy kórteremből lenne szép nyerni” – gondoltam viccesen.
Kedves Ismerőseim! Rengetegen szavaztatok a képemre és nem győzök ezért köszönetet mondani nektek, azonban egy olyan csoda történt velem, ami végett még most is csak kapkodok a levegő után
– írta Pávó Réka.

A fiatal lány ezzel elnyerte a 10 000 eurós fődíjat, a Huawei legújabb Matebook X notebookját és egy olaszországi fotós utat is a National Geographic jóvoltából. Az ott készült fotói később a magazinban is megjelennek majd, amit a világ minden táján megtekinthetnek az olvasók.

Szeptember 18-tól az Akvárium Klubban a Huawei exkluzív fotókiállítást rendez, ahol neves magyar fotográfusok alkotásait és a Next Image legjobb fotóit fogják bemutatni.

(son)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás