promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
[[video]]Épp tíz éve indult a Marvel-univerzum filmes hódítása, a jubileumról pedig mi mással lehetne méltó módon megemlékezni, mint egy ikonikus szuperhőssel. Bár Marvel Kapitány csak jövő márciusban érkezik a mozikba, a híresen titokzatos stúdió(k), vagyis a Disney és a Marvel hat hónappal a bemutató előtt elérkezettnek látta az időt, hogy nyilvánosságra hozza az első fotót. A közönségcsalogató kép persze sok újdonságot nem jelent, de kellő beszédtémát biztosít a rajongóknak addig, amíg kijön az első teaser trailer.

A Marvel-univerzum egyik legcsodálatosabb képességű szuperhősét Brie Larson alakítja majd, aki A szoba című drámában nyújtott teljesítményéért Oscar-díjjal jutalmaztak. Ezúttal feltehetően más jellegű képességeit csillogtatja majd, szuperhős-uniformisában mindenesetre hitelesen fest. Az első fotó az Entertainment Weekly magazin címlapján jelent meg, a képet pedig exkluzív infókkal körítették.

Ezek alapján a Marvel Kapitány nem azt mutatja majd be, ahogy az egykori vadászpilóta Carol Danvers felfedezi emberfeletti képességeit, a csodanő már szuperhősként tűnik fel, és ebben a minőségében lép be a Starforce nevű Kree elitkommandóba, ahol a Jude Law által alakított karakter veszi a szárnyai alá.

Kiderül az is, bár a szuperképesség igazi áldás, megvan az árnyoldala is. Danversnek meg kell tanulnia kontrollálnia az erejét, és ez nem is olyan könnyű, ahogy gondoljuk. A nő ugyanis könnyen elveszti a hidegvérét, és egy dühkitörés esetén nem életbiztosítás, ha az ember mellesleg szuperhős is egyben.

A történet a '90-es években játszódik, vagyis a Bosszúállók előzményeit mutatja be. Marvel Kapitánynak a távoli galaxisból vissza kell térnie a Földre, hogy fényt derítsen egy titokra, és megküzdjön az alakváltó Skrullokkal, különös tekintettel azok vezérére Talosra.

A filmben felbukkan majd Samuel L. Jackson is Nick Fury szerepében, s minthogy előzményfilm, még két szemmel. Rajta kívül Ben Mendelsohn, Djimon Hounsou, Clark Gregg és Lee Pace is feltűnik majd a vásznon. A művet Anna Boden és Ryan Fleck rendezik.

A Marvel Kapitány 2019. március 8-án debütál, a magyar mozikba egy nappal korábban, már 7-én megérkezik.

(fib)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás