promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
[[video]]Harminc éve mutatták be a modern akciófilmek egy alapművét, a Die Hard-széria első darabját. A Drágán add az életed! valódi akcióhőst kreált az addig csak komikusként számításba vett Bruce Willisből, és egy (talán túlságosan is) hosszúra nyúlt sorozatot indított el. 

A hatodik felvonás eredetileg Die Hard: Year One címen került volna a mozikba, végül azonban csavartak egyet a dolgon, és kiszedték a kultikus Die Hard-ot a címből, az új változat merészen egyszerű, mindössze ennyi: McClane. Ezzel is utalva a film témájára, ami nem más, mint a főhős, az elnyűhetetlen McClane hadnagy, aki a toronyházaktól a repülőgépeken át a metrószerelvényekig, és persze a Moszkvának álcázott budapesti utcákig mindenhol felveszi a harcot az elvetemült gonosztevőkkel.

Lorenzo diBonaventura producer az Empire magazinnak elmondta, a filmmel még jobban meg akarják mutatni a hadnagy életét.

A történet két szálon fut: láthatjuk az „öreg” McClane-t és fiatal önmagát is. Eredetileg csak a 20-as éveiben járó zsarura fókuszált volna a film, de mint a producer megjegyezte, Bruce Willis nélkül nem képzelhető el egy Die Hard-film (még ha a címében nem is szerepel a kifejezés), ezért döntöttek a párhuzamos történetvezetés mellett.

A filmet a negyedik Die Hard-ot is jegyző Len Wiseman rendezi, a stáb a jövő hónapban össze is állhat, és kezdetét veheti a forgatás. A McClane bemutatójának dátumáról így persze még semmit sem tudni, de feltehetően csak 2020-ban láthatjuk majd egyszerre a fiatal és az öreg akcióhőst.

(fib)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás