Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Nem csak a fejedet tépi le, még ki is röhög a Predator

Nem csak a fejedet tépi le, még ki is röhög a Predator

Zene, Film & Kultúra

Nem csak a fejedet tépi le, még ki is röhög a Predator

Zene, Film & Kultúra

Promotions 12:14
Úgy tűnik, Shane Black rendező nem haragudott meg túlzottan a Ragadozóra, amiért az első részben (amiben az akkor még színészként felbukkanó Black Arnold Schwarzenegger oldalán igyekezett legyűrni a földönkívüli szörnyet), elég hamar kinyírta őt. A legújabb Predator-film legalábbis erről árulkodik.

Amellett, hogy persze tucatjával pusztulnak az emberek, a produkció az előzetes alapján lényegesen felszabadultabbnak, viccesebbnek tűnik, mint az elődjei. Mintha Black igyekezne megszerettetni velünk a szörnyet, ami éppen kitépi a gerincünket.

Az eddigi előzetesek alapján a sztorit nagyjából úgy vázolhatjuk, hogy egy kósza űrhajó lezuhan a Földön, és bár a pilótája nem kifejezetten boldog a rázós landolástól, mégsem kezd igazi pusztításba, mert hirtelen felbukkan egy hozzá képest is elképesztő méretű Ragadozó, aki nem csak az embereket, de őt is megragadozná. Egy csapat mindenre elszánt, de sajnos épp bírósági eljárás alatt álló katona azonban nem ijed meg a rémisztő lényektől, bármi jön szembe, ők megküzdenek vele.

Felbukkan még egy kisfiú is, akinek akár még szerepe is lehetett benne, hogy az űrhajó lezuhant, és persze néhány tudós is, akik a Ragadozó tulajdonságait vizsgálnák, egészen addig, amíg vannak végtagjaik és fejük, amivel vizsgálhatnak.

S bár a szereplőgárda nem kifejezetten ismert (Boyd Holbrook, Olivia Munn, Trevante Rhodes, Keegan-Michael Key, Sterling K. Brown, Thomas Jane, Jake Busey, Augusto Aguilera, Alfie Allen, Yvonne Strahovski és Jacob Tremblay), az alkotók mindent megtettek, hogy a film emlékezetes legyen.

Az eredeti hangulatot megőrizve igyekeznek megújítani a szériát, amelyben, ahogy már írtuk, komoly szerepet kap a nevettetés is. Az ugyan még az új trailer alapján sem világos, hogy lesznek-e érdekszövetségek, vagyis, hogy bármelyik szörny az emberek mellé állna a másik ellenében, esetleg a két Ragadozó fog majd össze a mi kárunkra, de az biztos, hogy lesz néhány csavar a sztoriban.

A Predator – A Ragadozó világpremierje szeptember 14-én lesz, Magyarországon azonban a szokásoknak megfelelően már egy nappal korábban, 13-án beülhetünk rá.

(fib)