Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

November elején érkezik a Kevin Spacey nélküli Kártyavár

November elején érkezik a Kevin Spacey nélküli Kártyavár

Zene, Film & Kultúra

November elején érkezik a Kevin Spacey nélküli Kártyavár

Zene, Film & Kultúra

Promotions 09:02
A Kártyavár (House of Cards) a szexuális zaklatási botrányba keveredett Kevin Spacey nélkül készült el.

Főszereplővé a Spacey által megformált Frank Underwood feleségét alakító Robin Wright lépett elő. A Netflix univerzumában ő lett az USA elnöke. Robin Wright mellett többek között Michael Kelly, Diane Lane, Greg Kinnear és Patricia Clarkson is feltűnik a november 2-án debütáló záró évadban. 

A Kevin Spacey körüli botrány tavaly novemberben azt követően robbant ki, hogy Anthony Rapp egy interjúban azzal vádolta meg a színészt, hogy több mint harminc éve, 1986-ban egy házibuli után szexuálisan zaklatta. A kétszeres Oscar-díjas amerikai színész Rapp zaklatási vádjára azonnal reagált, és bocsánatot kért, majd azzal védekezett, hogy részeg volt, és nem emlékszik a történtekre.

Nem sokkal később Roberto Cavazos mexikói színész és az amerikai Tony Montana dokumentumfilm-rendező is vádakkal illette a sztárt: mindketten azt állították, hogy akaratuk ellenére megkörnyékezte őket szexuálisan. A színész a botrány kirobbanása után bejelentette, hogy visszavonul a nyilvánosságtól és gyógykezelésen vesz részt. 

A vádaknak köszönhetően a Netflix azonnal megszakított minden kapcsolatot Kevin Spaceyvel és rögtön leállította a Kártyavár forgatását. Spacey kirúgása 39 millió dollárjába került az internetes műsorszolgáltatónak.

(son)