promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
[[video]]A DC Comics kérdés nélkül berúgja a szuperhős-kocsma ajtaját, és rendesen odapakol a Marvelnek, csak bírják az ütéseket. Jövőre jön Shazam!, a gyermeklelkű csodalény, de még előtte, idén decemberben a Batman Superman ellen és Az Igazság ligája alapján már megismert Aquaman úszik be a mozikba. Előbbivel a "szuperhősök másként"-sorozat darabjait kívánják szaporítani, az igazi nagy dobás azonban, ahogy az talán a karácsony időzített bemutatóból is kitnűnik, a kétéltű igazságosztó lesz. A Warner Bros. semmit sem bízott a véletlenre, elképesztő sztárgárdát trombitáltak össze a filmhez, a rendezői székbe pedig egy igazi legendát ültettek.

Igaz, James Wan nem a képregény-mozik műfajában alkotott nagyot, a Fűrész-sorozat atyja a horror megkerülhetetlen mestere, aki először merészkedik elő a sötétből. De ha csak fele annyira megy neki a hősködés, mint a rémisztgetés, és az emberkínzás, nem lesz baj az Aquamannel sem. A címszerepet a Trónok harcából ismert Jason Momoa alakítja majd, ahogy a korábbi két filmben is. Aquaman féltestvérét, Ormot, az Óceánok Urát a Wan horrorfilmjeinek gyakori szereplője, Patrick Wilson játsza majd. A főhös anyjának szerepében Nicole Kidman, míg a kétéltű szuperhős mentoraként Willem Dafoe tűnik fel. Merát, Atlantisz leendő királynőjét Amber Heard, míg Nereus királyt Dolph Lundgren személyesíti meg.

A történet szerint Orm egyesíteni kívánja a hét királyságot, hogy a víz alatti birodalom élén háborút indítson az óceánokat veszélyeztető szárazföldi népek ellen. Aquaman, polgári nevén Arthur Curry, egy világítótorony őre és Atlantisz korábban száműzött királynőjének szerelméből született, egyszerre tartozik mind a két világhoz, féltestvére háborúja így elég érzékenyen érinti. Ebben a helyzetben talán minden szuperképessége kevés, hogy megakadályozza a pusztító háborút. A békéhez ugyanis felül kellene kerekednie féltestvérén, a királyi trónra áhítozó, és a váraltan kihívótól láthatóan kissé zabos Ormon.

Az előzetes alapján a stúdió mindent felvonultat, hogy a filmmel lenyomja a Marvelt: csillogó víz alatti világ, atomtengeralattjárók, vízi szörnyek, felnyergelt cápák, lézerszemű lények, szökőár, szerelem, féltékenység és halál.

Az Aquaman december 21-én érkezik a mozikba.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás