Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

DiCaprio és Brad Pitt játszhatták volna a meleg cowboyokat

Zene, Film & Kultúra

Promotions - 2018.07.20. 17:26
Az Ang Lee rendezte Túl a barátságon (Brokeback Mountain) két cowboy története, akik Wyoming távoli tájain hónapokig terelik az állatokat, és magányukban egymásba szeretnek. A cowboyokat Heath Ledger és Jake Gyllenhaal alakítja, ám nem ők voltak az első számú jelöltek a három Oscar-díjat nyert alkotás főszerepére. Számos színész felkértek, de senki sem vállalta el a feladatot. Emiatt a filmet eredetileg felkaroló rendező, Gus Vab Sant ki is szállt a projektből.

A Good Will Hunting, az Elefánt és az Ígéret földje rendezője elárulta, először Matt Damon és Joaquin Phoenix kerültek szóba, de ők - hiába dolgoztak korábban Van Santtel - visszautasították a felkérést. Aztán Matt Damon újra képbe került, ezúttal már Ryan Phillippe oldalán, de ebből a losztásból se lett semmi. Ekkor jött a nagy sztárpáros ötlete, ami azért is lett volna nagy dobás, hiszen ők ketten Hollywood talán legjelentősebb színészei voltak akkor, hosszú évek óta a pályájuk csúcsán, és ami a fő, még sosem játszottak együtt, egy filmben. Itt pedig egyből egy szerelmespárt alakíthattak volna. De egyikük sem érezte magát késznek a szerepre, ahogy az eredeti rendező sem. A filmet végül Diana Ossana producer és Ang Lee hozta tető alá Gyllenhaal és Ledger főszereplésével.

Brad Pitt és Leonardo DiCaprio közös játékára pedig 2019 nyaráig kell várnia a közönségnek. A két színész Quentin Tarantino Once upon a Time in Hollywood (Volt egyszer Hollywod) című alkotásában bukkan fel, DiCaprio egy kiöregedett western-színészt alakít, Pitt pedig a kaszkadőrét. Mindezt 1969-ben, a Charles Manson vezette őrült szekta brutális gyilkosság-sorozatának évében. A filmet eredetileg 2019. augusztus 9-én mutatták volna be, a műben is megidézett Sharon Tate színésznő meggyilkolásának ötvenedik évfordulóján, így tisztelegve Roman Polanski feleségének emléke előtt, ám a Sony végül két héttel korábbra hozta a bemutatót, így július 26-án kerül az amerikai mozikba az alkotás. (fib)
Vissza a főoldalra.
Mondd, hogy Shazam!, és csodát látsz