Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Weinstein még mindig tagadja a vádakat

Weinstein még mindig tagadja a vádakat

Zene, Film & Kultúra

Weinstein még mindig tagadja a vádakat

Zene, Film & Kultúra

Promotions 05:31
Weinsteint hétfőn megbilincselve vezették a bíró elé. A producer, akit múlt héten egy harmadik nő ellen elkövetett szexuális bűncselekménnyel is megvádolt az ügyészség, most is ártatlannak vallotta magát a New York-i bíróság előtt.

A hollywoodi szexragadozóként elhíresült Weinstein ellen korábban egy 2004-es és egy 2013-as eset miatt emeltek vádat. A manhattani főügyész a múlt hét elején azonban egy, az eddigieknél sokkal súlyosabb szexuális bűncselekménnyel vádolta meg a bukott producert. A kibővített vádirat szerint Weinstein 2006. július 10-én orális szexre kényszerített egy nőt. Ha bebizonyosodik, hogy tényleg a szexuális erőszak minősített esetéről van szó, Weinstein akár életfogytiglani szabadságvesztést is kaphat.

A manhattani kerületi ügyész, Cyrus R. Vance Jr. hétfőn a bíróságon elmondta, az ügyészség Harvey Weinsteint az egyik legsúlyosabb szexuális bűncselekménnyel vádolja, amely a New York-i büntetőtörvénykönyvben szerepel.

A bukott filmmogul, aki a megbánás legkisebb jelét sem mutatta, még mindig fenntartja, hogy az ellene szóló állítások mind hamisak, és bízik benne, hogy ez a bíróság előtt be is igazolódik. Erről a producer ügyvédje, Benjamin Brafman beszélt, aki szerint védence további vádaskodásokkal számol.

A bíró elutasította az ügyészség indítványát, hogy Weinsteint házi őrizetbe helyezzék. A filmproducer továbbra is szabadlábon védekezhet a májusban letett egymillió dolláros óvadék ellenében, bár elektronikus nyomkövetőt kell viselnie és nem hagyhatja el New York és Connecticut állam területét.

A Miramax filmstúdió és a Weinstein-vállalat 66 éves társalapítóját több mint 70 nő vádolta meg nemi erőszakkal, szexuális zaklatással 2017 októbere óta, amikor a The New York Times és a The New Yorker amerikai napilapok feltárták zaklatási ügyeit. Harvey Weinsteint még május végén tartóztatták le New Yorkban egy rendbeli nemi erőszak és egy rendbeli szexuális kényszerítés miatt.

(son)