promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
[[video]]Az már tavasszal kiderült, hogy előzményfilmet kap minden idők egyik legjobb sorozata, a Maffiózók (The Sopranos), most pedig már a rendezőt is megtalálták. Nem is akárki ül lesz a direktori székbe, arra az Alan Taylorra esett az eredeti széria alkotói, David Chase és Lawrence Konner választása, aki négy évad epizódjait rendezte, köztük azt a részt is (Kennedy and Heidi), amelyért Emmy-díjat nyert a sorozat. A The Wrap információi szerint, Taylor el is vállalta a feladatot, így minden akadály elhárult a film elől.

A The Many Saints of Newark című film a hatvanas évekbe kalauzolja majd a nézőt, amikor a faji ellentétek okozta feszültség a tetőfokára hágott. Az afro-amerikai és az olasz közösség tagjai gyűlölettel feszülnek egymásnak, amiből sok jó nem sülhet ki. A filmben több karakter felbukkan a sorozatból, köztük Tony Soprano apja, Giovanni, és felesége, Livia is.

A Maffiózók 1999. január 10-től 2007. július 10-ig futott, és a bő nyolc év alatt az egyik legsikeresebb, legtöbbet emlegetett sorozattá vált. A közönségsiker mellett a kritikusokat is meghódította, 21 Emmy- és 5 Golden Globe-díjat zsebelt be. Az írók szakszervezete által összeállított, a legjobban megírt sorozatokat tartalmazó listán is az élen végzett. A történet a saját démonaival küzdő Tony Soprano (akit az öt éve szívinfarktus következtében elhunyt James Gandolfini alakított zseniálisan) alakja körül bonyolódik. A New Jersey-i maffiavezér pszichológushoz jár, hogy megszabaduljon a nyomasztó kételyektől, ám nem csak a lelke komplikált, Tony-nak a saját családjával, és az alvilág kevésbé érző szívű tagjaival is meg kell küzdenie.

A hatodik évad utolsó részében Tony a családjával vacsorázik egy étteremben, ahová egymás után érkeznek azok az alakok, akiknek jó oka lenne hidegre tenni a nagyhatalmú keresztapát. De hogy mi történik, arról csak találgathatunk, a kép lassan elsötétült, és mielőtt még fény derülhetett volna Tony sorsára, véget ért a Maffiózók. A zseniális lezárás kérdésére ugyan az előkészítés alatt álló filmből sem kapunk választ, de a sorozat rajongói számára azonban így is kötelező lesz a The Many Saints of Newark. (fib)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás