promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Új magyar zenekar a láthatáron: The Palace
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A The Palace nagyon friss idei formáció, de már több mint 8 éve zenélnek együtt. Solymár Mátyás (ének), Fehér Holló (gitár), Wittinger Bálint (basszusgitár, gitár) és Kerekes Tibor (dobok) általános iskolai osztálytársakból lettek legjobb barátok, így nem csak a színpadon, de a mindennapi életben is kiegészítik egymást.

A srácok ismerősök lehetnek, ugyanis Flatband néven már sok dalt, sőt, egy Cseh Tamás Program által támogatott albumot is kiadtak, de mivel új zenei irányt vettek, ezért a névváltás is időszerűvé vált. A Flatband inkább a rockosabb vonalat helyezte előtérbe, és érezni lehetett, hogy sok minden még gyerekcipőben jár náluk és cseppet kiforratlanok.

A banda mostani hangzása elektronikus és pop elemeket vegyít alternatív rockkal, amit tökéletesen sikerült kidolgozni, és egyáltalán nem lehet belekötni. Modern, letisztult, és szépen összeállt. A csavar viszont a szövegekben is visszaköszön, ugyanis a The Palace nem az átlagos szerelmes vagy bulis témákat dobja be dalaiban, hanem teljesen másra fekteti a hangsúlyt.

Általában komoly témákra akarják felhívni a figyelmet, amit el is rejtenek a szövegekben. Az EP főcímdalában, a „Pulcsiban alszunkban” például az önelfogadás jelentősége és az arra való ösztönzés áll a fókuszban. Ehhez Bencze Blanka „Pulcsiban alszom” című könyve adta az ihletet. A zenekar a dalt Závodi Marcival (Zavodi) közösen hangszerelte. A kislemezen található további két track a „James Dean” és az „Arany János” című szerzemények.

A The Palace egy rendkívül kreatív banda; a klipeket, grafikákat, zenéket a fiúk mind saját maguk készítik. Emellett létrehozták a The Palace Kollektívát, amellyel az a hosszú távú céljuk, hogy más fiatal tehetségekkel, művészekkel kölcsönösen segítsék és támogassák egymást.

A banda sok fesztiválon bemutatkozik majd, szóval érdemes ott is tesztelni, hogy mit tudnak élőben. Ha nem csak hozzák majd a szintet, de fejlődnek is, akkor nagyon szép jövő állhat előttük. (Torony)

Pulcsiban alszunk



James Dean



Arany János

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás