Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

A ragadozó visszatért, és nem kegyelmez

A ragadozó visszatért, és nem kegyelmez

Zene, Film & Kultúra

A ragadozó visszatért, és nem kegyelmez

Zene, Film & Kultúra

Promotions 11:23
Azt már a májusi első előzetes alapján is sejthettük, hogy az alkotók igyekeznek rálicitálni a széria korábbi darabjaira, az új, hosszabb trailer pedig már semmi kétséget sem hagy efelől. A negyedik Predator a Ragadozó 2 és az Antal Nimród által rendezett, 2010-es Ragadozók közötti vadászatról mesél.

Ismét a Földön járunk, ahol egy kíváncsi kisgyerek ártatlannak semmiképp sem nevezhető játékszere okoz kis híján tragédiát. A kisfiú (akit A szoba című filmben feltűnt Jacob Tremblay alakít) Halloween éjszakáján egy dobozból előhúzza a Predátorok eltéveszthetetlen kütyüjét, nyomkodja egy kicsit és kész is a baj: űrhajó hull a Földre, a fedélzetén a gyilkos hangulatú vadásszal.

A lénnyel kapcsolatba került katonákat összegyűjtik, és ki tudja mihez kezdene velük a kormány, ha a Ragadozó nem dúlná fel a vizsgálatára kijelölt titkos laboratúriumot. Kellően véres akciója után vélhetően az emberiség már csak a maroknyi katonában, egy tudósban, és persze az egész bajt a fejükre hozó kisfiúban bízhat. Aztán hirtelen kiderül, a kisvárosi mészárlás nem olyan egyszerű, ahogy gondoltuk. Felbukkan ugyanis valami nagyobb és kegyetlenebb: egy módosított DNS-ű Ragadozó, ami könnyedén tépi át egy kőfalon a régi vágású Predátort. Ezek után alig gondolhatunk másra, mint hogy a vadászok közül valamelyik az emberek oldalára áll, hogy segítsen nekik a bajban. Baj ugyanis van, jóval nagyobb, mint korábban. Kiderül ugyanis, mi a Ragadozók valódi szándéka: van egy a bolygó, amelyiket még nem igáztak le, de már nincs sok hátra (na, melyik?).

A filmet az a Shane Black rendezi, aki már az első Ragadozóban is játszott Arnold Schwarzenegger oldalán (igaz, hamar elkapta őt a vadász). A Vasember 3-at és a Rendes fikckókat is jegyző rendező nem meglepő módon hangsúlyozta, hogy úgy szeretne valami újat alkotni, hogy megőrzi az eredeti filmek szellemiségét. A főbb szerepekben Tremblay mellett Boyd Holbrook, Trevante Rhodes, Keegan-Michael Key, Olivia Munn, Sterling K. Brown és Alfie Allen tűnik fel.

A Predator – A ragadozó című filmet szeptember 13-án mutatják be a magyar mozikban.

(fib)