Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Meghalt Vinnie Paul, a Pantera alapító dobosa

Meghalt Vinnie Paul, a Pantera alapító dobosa

Zene, Film & Kultúra

Meghalt Vinnie Paul, a Pantera alapító dobosa

Zene, Film & Kultúra

Promotions 08:10
„Vincent Paul Abbott, vagyis Vinnie Paul elhunyt. Paul leginkább arról vált ismertté, hogy a Pantera és a Hellyeah dobosaként zenélt” – olvasható a bejegyzésben, amely ben azt is hozzáteszik, hogy nincs további információjuk az ügyben, de a zenész családja arra kér mindenkit, hogy a gyász idején tartsák tiszteletben a magánéletüket.

Vinnie Paul és Dimebag Darrell, vagyis az Abbott-testvérek 1981-ben alapították a Panterát a Texas-állambeli Arlingtonban.

Igazán sikeresek a második énekesükkel, Phil Anselmóval lettek. Összesen négy Grammy-díjat kaptak, 9 lemezük szerepelt a Billboard-listán, az 1994-ben kiadott Far Beyond Driven egyenesen az első helyen debütált – írja a hammerworld.hu.

A Pantera feloszlása után Dimebag és Vinnie a Damageplan zenekart hozta össze, 2004. december 8-án az Ohio állambeli Columbusban adott koncert közben egy őrült a színpadon lőtte le Dimebag Darrellt.

2006 óta Vinnie Paul a Hellyeah dobosa volt, a csapatban együtt játszott a Medvayne énekes Chad Gray-jel és Tom Maxwell (Nothingface) gitárossal – olvasható a portálon.

(TK)

Borítókép: firstpost.com