promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
[[video]]A Solo: Egy Star Wars-történet látványos kudarcát látva a (Disney tulajdonában álló) Lucasfilm vezetősége úgy döntött, egy időre jegelik a Csillagok háborúja spin-offokat, és a sorozat központi történetére, vagyis a jövő decemberben érkező kilencedik részre koncentrálnak.

A döntés értelmében bizonytalan időre leállítják az előkészítés alatt lévő Obi-Wan Kenobi-filmet, és bele sem kezdenek az eddig csak pletykák szintjén létező Boba Fett-történetbe.

Más filmek esetében a négy hét alatt összegereblyézett közel 350 millió dolláros bevétel masszív sikernek számítana, egy Star Wars-mozinál azonban jóval magasabban van a léc, és a Han Solo fiatal éveiről szóló alkotás messze elmaradt a várakozástól. Csak összehasonlításul: az előző spin-off, a Zsivány Egyes csaknem kétszer nagyobb bevétellel nyitott, és mára átlépte az 1 milliárd dollárt.

A Csillagok háborúja folytatása mellett már évek óta tervezték egy úgynevezett antológiasorozat indítását a Lucasfilmnél. A terv az volt, hogy meglovagolva a Csillagok háborúja sikerét, a fő széria kiemelt szereplőinek életére és a legfontosabb események előzményeire koncentrálva készítenek kiegészítő filmeket. A Disney 2012-ben vásárolta fel a stúdiót, ám a spin-offokban ők is láttak fantáziát, így a 2015-re tervezett hetedik Star Wars epizód, Az ébredő erő mellett zöld utat kapott a Zsivány Egyes is, amely be is váltotta a hozzá fűzött reményeket.

Azt követően azonban mintha kisiklott volna az addig hiperűrsebeséggel száguldó Star Wars-szerelvény. A tavaly decemberben bemutatott Az utolsó Jedik, és a most májusban mozikba került Solo is elég vegyes kritikákat kapott, ám amíg előbbi legalább a pénztáraknál jól teljesített, a Han Solo-film fogadtatása már talán azt jelzi, a közönségnek nem feltétlenül van szüksége fél évente új Csillagok háborújára.

Néhány szakíró a bevételi adatok és a vegyes kritikák ismeretében már arról cikkezett, végleg befellegezhet minden idők egyik legsikeresebb franchise-ának.

Persze a Disney-t egy gyengébb időszak nem fogja térdre kényszeríteni, vagy meghátrálásra bírni, ennek megfelelően be is jelentették jó előre, hogy nem csupán a kilencedik Star Wars készül, de előkészítés alatt áll egy újabb – immár a negyedik – trilógia is, amely új karakterek új történetszálait követi majd, és nem tettek le a kiegészítő filmek készítéséről sem.

(fib)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás