promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Van élet a focivébén túl is – mutatjuk!
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
De a nyári szezonban rengeteg izgalmas program közül válogathatunk. Adunk néhány tippet!

Mozizz a csillagos ég alatt!

A fővárosban több helyen lehet szabatéri moziba jegyet váltani. A Petőfi híd lábánál horgonyzó A38 hajón hétfő esténként a a Paramount Channel filmjeiből válogathatunk. A világbajnokság idején az esti meccsek helyett olyan közönségkedvenceket vetítenek, mint a Cloverfield Lane 10, a Top Secret, a Z világháború, Az olasz meló vagy a Vanília égbolt.

A Blaha Lujza téri Corvin klubban lévő Budapest Rooftop Cinema a hét több napján is várja a kikapcsolni vágyókat. A következő hetekben látható lesz például a kétezres évek egyik legsikeresebb hazai filmje, a Moszka tér, de itt tartják a Ruben Brandt a gyűjtő című egészestés magyar animáció premier előtti vetítését is.

Persze itt sem maradnak el a blockbusterek: megy majd a Westworld, a Sicario-A bérgyilkos és az Ocean's 8 – Az évszázad átverése is.
Gyűjts levendulát!

Az etalon még mindig a tihanyi levendulamező, de az országban számos helyen telepítettek újabb és újabb ültetvényeket.

Ha a Balatonnál maradunk, ott van a dörgicsei Levendárium vagy a Kőröshegyi levendulás, esetleg a monoszlói Magyar Provance telep. De a főváros vonzáskörzetében is találni olyan levendulamezőt, ahonnan saját szedésű virágcsokrokkal térhetünk haza.

Érdemes felkeresni a Szomódi Levendulást, de lenyügőző látványa miatt a Pilisborosjenő melleti Kevélyhegyi Levendulamező is kihagyhatatlan program.
lavender 1595486 960 720

Menj koncertre!

Június végén a Papp László Budapest Sportarénában két igazi nagyágyú ad koncertet.

Június 21-én újra Budapesten játszik az utóbbi évtizedek egyik legimpulzívabb alternatív rock zenekara, a Nick Cave & The Bad Seeds, pont akkor amúgy, amikor a Queens Of The Stone Age a Budapest Parkban.

A 2016-os Skeleton Tree Nick Cave pályafutásánk egyik legmegrázóbb albuma, melyben szerepet játszott egyik ikerfia, Arthur 2015-ös tragikus halála. A mostani koncerten nemcsak erről, de a 2017-ben életműmontázsról, a Lovely Creatures: The Best Of Nick Cave and The Bad Seeds című albumról is énekel majd.

Június 23-án pedig a modern elektronikus könnyűzene kikerülhetetlen csapata, a trip hop stílus egyik elindítója, a brit Massive Attack érkezik a fővárosba állandó kísérőjükkel a skót Young Fathersszel.

Merülj el Frida Kahlo életében!

A Frida című Salma Hayek film óta az egész világ Frida Kahlo-lázban ég. De eddig csak külföldön volt rá mód, hogy testközelből láthassuk a huszadik század legfontosabb női festőművészének festményeit. Frida Kahlo azonban végre Magyarországra elérkezett: július 7-én nagyszabású tárlat nyílik a Magyar Nemzeti Galériában.

A mexikóvárosi Museo Dolores Olmedo, valamint más jelentős mexikói gyűjtemények jóvoltából több mint harminc festmény és grafika érkezik Budapestre, amelyek betekintést nyújtanak az öntörvényű művész testi és lelki gyötrelmekkel teli belső világába.
Frida Kahlo

Találd meg önmagad!

Ha kitörnél a mindennapi mókuskerékből, megtalálnád a belső harmóniát, akkor június 20-25. között irány az alsóörsi Everness Fesztivál. Most isminden a tudatosság körül forog majd a legnagyobb, hazai életmód fesztiválon. A napok reggel ötkor indulnak meditációval és jógával, a nap folyamán önismereti tréningek mellett tánc- és hangterápiával is várják a kikapcsolódni vágyókat.

(son)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás