promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Borítókép:  viagogo.com
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
[[video]]Újabb sztárt akasztott le a Ponyvaregény és a Becstelen Brygantik rendezője, Quentin Tarantino legújabb Once Upon a Time in Hollwood (Volt egyszer egy Hollywood), nem is akárkit: a Keresztapa és A sebhelyesarcú kultikus színészét, Al Pacinót. A két legenda még sosem dolgozott együtt, a hatvanas évek végének nyugati parti történeteit elbeszélő film így igazi különlegességnek ígérkezik.

Persze nem csak Al Pacino miatt, Tarantino minden újabb alkotása érdemes a figyelemre, ezúttal azonban talán a korábbiaknál is felfokozottabb a hangulat. Ami nem is csoda, hiszen a hírhedt Manson-család gyilkosságai idején játszódó történetben még a legkisebb epizódszerepben is világsztárok bukkannak fel, a rivaldafényben pedig Brad Pittet és Leonardo DiCapriót találjuk majd. Mondani sem kell, bár mindketten szerepeltek már Tarantino-filmben, egymás oldalán még sosem játszottak. Mellettük olyan színészeket igazolt le a rendező, mint Margot Robbie, Timothy Olyphant, Burt Reynolds, Michael Madsen, Tim Roth, Damien Lewis és Dakota Fanning.

Tarantino kilencedik filmjének főhősei egy kiöregedett western-színész, Rick Dalton (Di Caprio) és állandó kaszkadőre Cliff Booth (Pitt), akik 1969-ben újra be akarnak törni az álomgyár világába, csakhogy Hollywood már régen nem az a hely, amit ők megismertek. Daltonnak a sikertelen próbálkozások után zseniális ötlete támad, a szomszédjában lakik Sharon Tate (Margot Robbie), a híres rendező, Roman Polanski felesége, hátha ő segíthet nekik.

A Becstelen Brigantykból kiderült, Tarantino szereti kifordítani a történelmi tényeket, Sharon Tate azonban valóban Roman Polanski felesége volt. 1969 augusztusában a rendező Londonból repült volna haza Los Angelesbe, a gépe azonban késett, így a várandós Tate (két héttel későbbre volt kiírva) a barátnőivel találkozott, hogy ne maradjon egyedül arra az éjszakára. Este fény tizenegy körül értek haza, a Charles Manson vezette szekta tagjai éjfél után törhettek rájuk, mindenkit megöltek, Sharon Tate-tel tizenhét késszúrással végeztek.

Kérdés, hogy az amerikai filmipar egykori fenegyereke mit kezd a tragikus eseménnyel. Ám nem ez az egyetlen nehézség, amellyel Tarantinónak meg kell küzdenie. A rendező pályafutása ugyanis szorosan összefonódott Harvey Weinstein cégével, a producer elleni zaklatási vádak és az azok nyomán indult nyomozás, majd bírósági eljárás Tarantinóra sem vet jó fényt. Sokan állítják, a rendező pontosan tudta, hogyan élt vissza hatalmával Weinstein, ám nem szólt és nem is tett semmit a kiszolgáltatott nők védelmében.

Egy ideig úgy tűnt, a szexuális zaklatási ügy hullámai Tarantinót is elsöprik az új filmjével együtt, végül azonban a Sony kiragadta a rendezőt az árból, és 100 millió dollárral kisegítették a bajból. Így már Once Upon a Time in Hollywood gátlástalan sztárparádéja is jobban érthető. A filmet jövő nyáron, egészen pontosan augusztus 9-én, Sharon tate meggyilkolásának 50. évfordulóján mutatják be.

(fib)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás