promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Cirkusz és koncert a Quimbyvel
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A Quimby világától eddig sem állt távol a cirkusz: öt évvel ezelőtt a Sziget fesztivál nulladik napján Quimby Csodaországban címmel szerveztek 13 órás eseményfolyamot, a zenekar 2016-ban Micsodaország című Aréna-koncertjével ünnepelte 25. születésnapját - mindkét esemény számos cirkuszi elemet, látványt tartalmazott.

A 2010 óta létező Freak Fusion Cabaret underground cirkusztársulat a Burning Man fesztiváltól kezdve egész Indiáig beutazta már a világot műsorával és a Quimbyvel is dolgozott már közösen, az Ajjajjaj című klipben is szerepel. "Július 12-én a Dürer Kertben egyedi és szürreális világot teremtenek együtt: az artisták falra másznak, a levegőben táncolnak, tűzzel és fénnyel zsonglőrködve teremtenek vizuális illúziót, kifejezetten a Quimby elvont világára rímelve".

A Quimby (Balanyi Szilárd - billentyűs hangszerek; Gerdesits Ferenc - dob; Kárpáti József - trombita; Kiss Tibor - gitár, ének; Mikuli Ferenc - basszusgitár; Varga Livius - ütőhangszerek, rap, vokál) eddig tizenhét lemezt készített. Legutóbbi kiadványuk a 2016-os Aréna-koncertet megörökítő Micsodaország - Tragikomédia egy hosszú felvonásban című, tavaly megjelent DVD. (MTI)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás