promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Először lép fel nálunk LP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Az olasz felmenőkkel is rendelkező amerikai dalszerző-énekesnő a kilencvenes évek végén döntött úgy, hogy ukulelét ragad a kezébe, és kiereszti egyedi, lélekkel teli hangját. Első önálló albuma 2001-ben jelent meg Heart-Shaped Scar címmel, ami igencsak pozitív fogadtatásban részesült. 2006-ban a SXSW fesztiválos fellépése után a legnagyobb nemzetközi lemezkiadók szinte vérremenő harcot vívtak érte, miközben zenéit reklámokban és népszerű sorozatokban hallhattuk vissza. Különleges orgánuma mellett dalszerzői tehetségére is hamar felfigyelt a szakma, és olyan előadóknak írt dalokat, mint Cher, Rihanna, a Backstreet Boys, Rita Ora és Christina Aguilera.

Egy fájdalmas szakítás után LP az önsajnálat helyett a zenébe menekült, aminek eredményeképp elkészült 2016-os EP-je, a Death Valley. Ezen kapott helyet a magyar rádiók slágerlistáinak élére is törő Lost On You – az LP védjegyének számító ukulele, a nyers akusztikus gitár és megkérdőjelezhetetlenül őszinte és fülbemászó refrén végül több mint 190 milliós Youtube-nézettséget és közel 100 milliós Spotify-lejátszást eredményezett. Azóta pedig folyamatosan bizonyítja, hogy egyáltalán nem egy „egyszámos” előadóról, sokkal inkább egy ösztönös zseniről beszélhetünk.

Pergolizzi állandó és megkerülhetetlen szereplője a legnagyobb fesztiváloknak, miközben világszerte játszik teltházas klubkoncerteket. A karizmatikus énekesnő a világ bármely táján képes különleges atmoszférájú popdalaival a közönségéhez csatlakozni – ezt pedig végre mi is megtapasztalhatjuk július 24-én a Budapest Parkban, ahová slágerein túl négylemezes diszkográfiáját hozza magával.

Két nagyon jó ismerősöm is van, aki imádja őt, és ezek közül egy nagyon közel álló nyomta le mindig a torkomon. Köszönöm neki, mert LP tényleg zseniális előadó, akit egyszer mindenképpen látni kell élőben. A jegyekre március 29-től lehet lecsapni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás