promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Átadták a hollywoodi írócéh díjakat
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Bármire mondhatjuk, hogy a színészek vagy a rendezők mozgatják Hollywoodot, de írók nélkül nem lenne tökéletes történet, nem lenne rendező, és színész sem. Mindennek ők teremtik meg az alapját, így nagyon fontosnak tartják, hogy külön is díjazzák őket.

A filmes és televíziós kategóriák díjait párhuzamosan New Yorkban és Los Angelesben adták át – hozta le a The Hollywood Reporter.

A Tűnj el! forgatókönyvét Jordan Peele, a film rendezője jegyezte. A Szólíts a neveden! forgatókönyvét James Ivory írta André Aciman regénye nyomán. A tévés mezőnyben a legjobb drámasorozat és legjobb új sorozat forgatókönyvéért A szolgálólány meséje íróit díjazták, a vígjátéksorozatok közül pedig Az alelnök nyert.

Hosszú program kategóriában jutalmazták a környezetszennyezéssel foglalkozó Flint című tévéfilm és a családon belüli bántalmazás témáját is érintő Hatalmas kis hazugságok íróit. A humoros talk show műfajból John Oliver műsora nyert és díjat kapott a Satruday Night Live szórakoztató program is.

Az amerikai írócéh, a Writers Guild of America (WGA) díjai a The Hollywood Reporter beszámolója szerint a filmiparban uralkodó hangulatot tükrözték: az elismerésekkel zömmel olyan produkciókat jutalmaztak, amelyek hosszú ideje elhallgatott vagy marginalizált témákra hívták fel a figyelmet, kritikusan, szatirikusan tekintettek az igazságtalan társadalmi feltételekre.

A WGA-trófeákat megbízható Oscar előrejelzésnek tekintik. Tavaly februárban a Holdfény kapta a céh díját a legjobb eredeti forgatókönyvért. Az Oscar-gálán a film három szobrot kapott, köztük a legjobb film és a legjobb forgatókönyv Oscarját. (MTI; Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás