Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Visszavonul a koncertezéstől Elton John, de előtte minden földrészen fellép

Visszavonul a koncertezéstől Elton John, de előtte minden földrészen fellép

Zene, Film & Kultúra

Visszavonul a koncertezéstől Elton John, de előtte minden földrészen fellép

Zene, Film & Kultúra

Promotions 13:30
Szeptemberben kezdődő hároméves turnéja az összes földrészt érinti - a jegyárusítás február 2-án kezdődik -, de a koncertkörút után már családjával szeretné tölteni ideje javát. Biztosította azonban rajongóit arról is, hogy a koncertezéssel felhagy ugyan, a zenének azonban továbbra sem fordít hátat.

Reményei szerint jelennek meg még új albumai, sőt musicaleket is ír, szóval a stúdió ajtajára továbbra sem tesz lakatot. Prioritásai azonban megváltoztak, nem akar teljesen kimaradni gyerekei iskolás éveiből, és fociakadémiára is szeretné vinni őket. „Ez most életem legfontosabb célja” – nyilatkozta a művész.

Az Oscar-, Grammy- és Golden Globe-díjas rockveterán csaknem öt évtizedet töltött a színpadon, és több mint 200 millió lemeze fogyott világszerte. A Candle in the Wind című dal, amelyet az 1997-ben autóbalesetben elhunyt Diana hercegnő emlékére írt, önmagában 33 millió példányban fogyott.


Sir Elton cáfolta azokat a brit médiaértesüléseket, hogy egészségi állapota miatt hagyna fel a koncertezéssel. Kijelentette: ősszel kezdődő hároméves turnéja 300 fellépésből áll majd, „és higgyék el nekem, aki 300 show-t végigcsinál, az nem beteg.”

A zenész szervezetébe 1999-ben szívritmus-szabályozót ültettek be, tavaly pedig kilenc fellépését le kellett mondania Las Vegasban és Kaliforniában, miután dél-amerikai turnéján közelebbről nem részletezett, de orvosai szerint "ritka és potenciálisan halálos" baktériumfertőzést szedett össze. A fertőzés miatt két éjszakát intenzív osztályon is kellett töltenie.

Sir Eltonnak 2012-ben is koncerteket kellet törölnie súlyos légzőszervi fertőzés miatt. Betegsége ellenére tavaly is 96 koncertje volt.


Elton John 2014 karácsonya előtt néhány nappal - nem sokkal az azonos neműek házasságát lehetővé tévő brit törvény kihirdetése után - házasodott össze a vele akkor már több mint két évtizede együtt élő partnerével, David Furnish brit-kanadai filmproducerrel.

A pár két fiúgyermeket nevel: Zachary 2010-ben, Elijah 2013-ban született, mindketten ugyanattól a béranyától. Elton John számára anyagi gondokat nem fog okozni a visszavonulás a koncertezéstől, de hát ezt valahogy gondoltuk is.

A tavaly májusban közzétett legutóbbi Rich List összeállítóinak becslése szerint Sir Elton 290 millió fontot (több mint 100 milliárd forintot) tudhatott bankszámláján, 10 millió fonttal többet, mint egy évvel korábban. (MTI)