promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyarországon koncertezik az Alice in Chains
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A zenekar eddigi pályafutása során több mint 30 millió albumot adott el, amellyel a Nirvana, a Pearl Jam és a Soundgarden mellett a grunge stílus egyik legsikeresebb és legelismertebb bandájává vált. Olyan slágerek fűződnek a nevükhöz, mint a Man in the Box, a No Excuses, a Love Hate Love, a Rooster, a Down in a Hole vagy a Grind. Ezek a számok azoknak mond sokat, akik imádták ezt a fajta stílust a 90-es években.


Az Alice in Chains tagjai Seattle-ben találkoztak egymással 1987-ben. A tagok együtt laktak és közösen dolgoztak egy kis stúdióban: Layne Staley (ének), Jerry Cantrell (gitár), Mike Starr (basszusgitár) és Sean Kinney (dob) két évvel később már lemezszerződéssel rendelkezett és 1990-ben berobbantak a világ élvonalába. A Man in the Box című dal hatalmas sláger lett, a Facelift című album pedig rögtön milliós példányszámban kelt el.

1992-ben jelent meg második lemezük, a Dirt, amely a kritikusok és a közönség köreiben is hatalmas sikert aratott. Ahogy a szintén Seattle-ből induló Nirvana tagjai, úgy az Alice in Chains is egyre nehezebben viselte az óriási népszerűséget, az állandó turnézást és rájuk nehezedő nyomást.

Először Mike Starr lépett ki a csapatból (2011-ben meghalt), akit még tudtak pótolni Mike Inezzel, Ozzy Osbourne basszusgitárosával. Layne Staley drogproblémáit azonban egyre nehezebben tudták kezelni. Volt, hogy koncerteket kellett lemondani az énekes állapota miatt. Staley vezetésével 1996-ban lépett utoljára közönség elé a zenekar. Az akusztikus MTV Unplugged koncert később lemezen is megjelent. Az énekest 2002 áprilisában holtan találták meg házában.


2005-ben az Alice in Chains három tagja újra összeállt, a következő évben turnéra indultak William DuVall énekessel. A zenekar 2009-ben új lemezt készített Black Gives Way to Blue címmel, az ezt bemutató koncertsorozat érintette az év novemberében Budapestet, ahol a Petőfi Csarnokban játszottak.

Az Alice in Chains 2013-ban ismét lemezt csinált (The Devil Put Dinosaurs Here), és a hírek szerint idén kijön egy újabb anyag.

Sokan úgy látják Layne Staley hangja és karaktere nélkül az Alice in Chains már nem tudja azt visszaadni a színpadon, mint régen, de a stílus rajongói imádni fogják a koncertet. (Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás