promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nagy-Britannia egyre jobban beleszól a mozis bevételekbe
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Az Egyesült Királyságban és Írországban már harmadik éve rekordmagasságokban jár a mozik bevétele, a tavalyi ismét meghaladta az előző évi bevételt. 2017-ben 3,6 százalékkal többet költöttek a mozinézők a filmekre, mint 2016-ban, és így a bevétel elérte az 1,38 milliárd fontot (483 milliárd forintot).

A legnagyobb bevételű filmek listáját a Star Wars: Az utolsó Jedik vezette, az új Star Wars-epizódra több mint 73 millió fontért vettek jegyet a brit és ír nézők. A szépség és a szörnyetegre 72,4 millió fontért (25 milliárd forintért) váltott jegyet a közönség. A két Disney film amúgy az, ami 2017-es alkotások közül a legtöbb pénzt hozta a konyhára világszinten.

A legnépszerűbb brit film Christopher Nolan Dunkirk című második világháborús drámája lett 56,6 millió fontos (20 milliárd forintos) jegyeladással.

A legtöbbet kereső filmek listáján a Gru 3. és A galaxis őrzői 2. került még az első öt közé 40 millió font feletti jegybevétellel. A másik nagy brit közönségsiker, a Paddington 2. volt, amely 39,3 millió fontot (13,7 milliárd forintot) keresett a mozikban.

A BBC News beszámolója szerint tavaly mintegy 170 millió mozijegyet adtak el Nagy-Britanniában és Írországban, a jegyek átlagára 8 font volt. (MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás