promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Itt van Ed Sheeran új klipje: Galway girl
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A „Galway Girl” a ÷ hatodik dala, amelyet Ed az ír  Beoga folk bandával írt. „Épp a „Nancy Mulligan”-t írtuk, de túl hamar végeztünk, úgyhogy bent maradtunk jamelgetni a stúdióban. Amit akkor még nem tudtam, hogy az egyik srác tényleg el volt jegyezve egy hegedűművészhez, így amikor először énekeltem el nekik az ötletemet, nem értettem, hogy miért néz mindenki ilyen furán. Kicsit kínos volt.” - mesélte Ed a dallal kapcsolatban.

„Sokat küzdöttem ezért a számért, mindenki ellene volt! Azt mondták, hogy a folk lejárt lemez, nem lehet sláger a számból. De én kiálltam mellette, elküldtem Mike Elizondónak, aki a Twenty One Pilots-szal dolgozik többek között, hogy modernizálja. Ő tette mögé ezt a kick&beat hátteret, ami után már senkinek egy rossz szava sem volt!” – tette hozzá az énekes.

A klipet Galway-ben és Dublinban forgatták, a rendezője a „Shape of You”-t is rendező Jason Koenig volt, a videót pedig maga Sheeran vette fel! A klipben Ed szemszögéből követünk végig egy varázslatos, bohókás estét, a kisfilm főszereplője a kétszeres Oscar-jelölt Saoirse Ronan (Vágy és vezeklés, Brooklyn). A klipben feltűnik még a Beoga is, illetve láthatunk felvételeket Ed áprilisi dublini show-jából is.
 
Az énekes harmadik stúdióalbuma márciusban jött ki és az eddigi több mint 7 millió eladott példányával az év eddigi legnagyobb bevételű albuma. A lemez 8 héten keresztül uralta a brit lejátszási listákat, és ötszörös platinalemez lett csak Nagy-Britanniában. Mi is írtunk róla kritikát, amit ide kattintva tudtok elérni.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás