Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Mindig is kíváncsi voltál a McDonald's történetére?

Mindig is kíváncsi voltál a McDonald's történetére?

Zene, Film & Kultúra

Mindig is kíváncsi voltál a McDonald's történetére?

Zene, Film & Kultúra

Promotions 16:05
Raymond Albert Krocnak még a McDonald’s honlapján is külön felületet szentelnek. Bizonyára a Meki is tudja, ha Ő nincs, akkor a vállalkozás sem tartana ott, ahol most. Kroc 1902. október 5-én született Chicagóban. Tudását nem az iskolában, hanem a gyakorlatban szerezte. A harmadik év után ki is maradt a középiskolából. Sok mindenbe belefogott, még papírpoharakkal is házalt, azonban 1954-ben San Bernardinoban találkozott a McDonald testvérekkel, Maurice-szal és Richard-dal. Egy shakekészítőgép, az általa forgalmazott Multimixer kapcsán jutott el hozzájuk, mivel meglepően nagy darabszámot rendeltek meg tőle. A film alapján hatot, de akkor ez bizony soknak számított.

Kroc meglátta a gyorsétkeztetésben rejlő lehetőségeket és hamarosan Maurice és Richard exkluzív franchise ügynöke lett. A McDonald testvérek már 1948-ban megnyitották első "drive-in hamburger bárjukat". Ray Kroc 1955-ben igazi sikertörténetet indított el az első McDonald's étterem megnyitásával, a fivérek kivásárlásával, az országos, majd az egész világra kiterjedő franchise-hálózat gyors kiépítésével. A McDonald's éttermek szerte a világon az ő üzletpolitikáját igyekeznek követni mind a mai napig.

A film ezt a történetet mutatja be elejétől a végéig. A mozi főszerepére tökéletes színészt találtak, ugyanis Michael Keaton alakítja majd Krockot a vásznon. Miért kapsz Big Mac-et, akárhová is utazol a világon? Hát Ray Kroc miatt! (Torony)