promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Zsivány Egyes tarolt az ünnepek alatt
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A Lucasfilm és a Disney produkciója, a Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet 96,1 millió dollárt (28,4 milliárd forintot) adott eddigi bevételeihez az ünnepek alatt, amikor péntektől hétfőig 4157 moziban válthattak rá jegyet a nézők. A sci-fi kalandfilm ezzel globálisan már 500 millió dollárt halmozott fel. Az űreposz első spinoffját, vagyis különálló filmjét egy évvel a legutóbbi Star Wars-darab, Az Ébredő Erő tavaly karácsonyi történelmi csúcsa után mutatták be. Az epizód 2015-ben rekordidő, 12 nap alatt érte el az egymilliárd dolláros bevételt. A film amúgy egyértelműen nálunk is jól teljesít, a többség erre akar beülni az ünnepek alatt.

Az Illumination és a Universal téli szünetre időzített animációs filmje, az Énekelj! aratta az ünnepek másik nagy diadalát. Az állatok énekes tehetségkutatójáról szóló mozira a becslések szerint 56,1 millió dollár értékben váltottak jegyet az észak-amerikai pénztáraknál, így hat nappal a bemutató után már 76,6 milliónál jár. A tehetségkutatók amúgy is mindenhol tarolnak, már csak valami állatos kellett. Külföldön is sikerrel játsszák: ötven országban 27 milliót hozott ezen a hétvégén, így globálisan már 130,7 milliót eredményezett a jegyeladás.

Az Énekelj! bemutatójával egy időben, szerdán debütált két másik alkotás is, az Utazók és az Assassin's Creed. Morten Tyldum rendező sci-fije, a Jennifer Lawrence és Chris Pratt főszereplésével fémjelzett Utazók a várakozások alatt nyitott, 23,1 millió dollárt hozott 3478 észak-amerikai moziban a hétvégén, a bemutatója óta eltelt hat nap alatt pedig összesen 30,4 milliót.

A Bryan Cranston és James Franco főszereplésével forgatott Miért pont ő? a negyedik helyet szerezte meg a toplistán. A Fox 18-24 éveseknek szánt, szünidei témájú vígjátékát pénteken kezdte játszani 2917 észak-amerikai mozi, eddig 16,7 millió dolláros jegyárbevételre tett szert.

A Michael Fassbender fémjelezte Assassin's Creed című videojáték-adaptáció érkezett a hétvége ötödik helyére, 2970 észak-amerikai mozi tűzte műsorára. A négynapos ünnep alatt 16,7 millió dollárra becsülik a jegyárbevételét, ezzel a bemutató óta 22,5 milliót halmozott fel.

A Star Wars rajongókat az új film pozitív hatásai mellett sajnos rémhír is sújtotta, ugyanis elhunyt mindannyiunk Leia hercegnője, Carrie Fisher. Erről ide kattintva olvashattok bővebben. (MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás