Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Kezd feltámadni a bakelit Angliában

Kezd feltámadni a bakelit Angliában

Zene, Film & Kultúra

Kezd feltámadni a bakelit Angliában

Zene, Film & Kultúra

Promotions 10:04
A CD-t lehet be fogja darálja valamikor az internetes ipar, a bakelitről viszont ezt már nehéz lesz elmondani. Akit egyszer megfertőz a bakelit mánia, azt nagyon nehezen fogja elengedni. Ha rendes hangrendszeren hallgatunk meg egy bakelitet, azonnal érezni fogjuk a különbséget. A minősége még mindig visszaadhatatlan, és egy teljesen különálló világba visz el minket. Egyre többen vesznek bakelit lemezjátszót, és az áruházakban is egyre több félét lehet fellelni. Ez annak is köszönhető, hogy nagyon sok zenekar dönt úgy, hogy limitált kiadásban kiadja bakelitként lemezét. Ez afféle trófeának is tekinthető a rajongók szemében, de mint írtuk, a zene minősége is teljesen más tészta a CD-hez vagy MP3-hoz képest.

Az Angol zeneeladási statisztikák azt mutatják, hogy a bakelitekért 2,5 milió fontot hagytak a boltokban a múlt héten, míg az interneten vásárolt zenékért csak 2,1 millió fontot költöttek. Ez történelmi, de ettől függetlenül az utóbbi egy évben folyamatosan nő a kereslet a fizikai hanghordozók iránt, és egyre súlyosabb pénzeket is kérnek el értük.
 
Tavaly az angolok csak 1,2 millió fontot költöttek lemezekre, ez is mutatja a feltámadást. Amúgy az erős számok most a karácsony előszelének is tekinthetőek. (Torony)