promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kik a világ legjobban kereső írói?
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Bizony, a krimi még mindig megy, és mint látjuk, jól is lehet vele keresni. James Patterson így jelenleg letaszíthatatlan a trónról. Az ezüstérmes Jeff Kinney gyermekkönyveket ír. Ő az elmúlt évben 19,5 millió dollár bevételre tett szert. Sokan kérdezhetik hol van, J.K. Rowling? Nem sokkal lemaradva Kinney mögött 19 millió dollárral. Rowlingnak nem rég debütált az új Harry Potter története a Harry Potter and the Cursed Child (Harry Potter és az elátkozott gyermek). Az új regény igen csak felborította a könyvpiacot és erősen kapkodják az új Potter sztorit.
 
Az első öt legjobban kereső író között van John Grisham (18 millió dollár), és a megosztott ötödik helyen Stephen King, Danielle Steel, valamint Nora Roberts (15 millió dollár). A tizenkettes élmezőny írói összesen 269 millió dollárt kerestek az elmúlt 12 hónapban.

A legjobban kereső szerzők bevételei évről évre csökkennek, ami azt jelzi, hogy egyre zsugorodik a felnőtt olvasóközönség az Egyesült Államokban. A Pew Research egy 2015-ös felmérése szerint az amerikai felnőttek 72 százaléka olvasott el egy könyvet valamilyen formában a korábbi évben. Az "olvasó" amerikai felnőttek aránya 2013-ban 74 százalék, négy évvel ezelőtt 79 százalék volt.

A 2015 júniusa és 2016 júniusa közötti eladási mutatókra - nyomtatott-, elektronikus- és hangoskönyvek -, valamint egyéb - televíziós és mozis - bevételekre alapozott felméréshez az adatokat a Nielsen BookScan piackutató biztosította, de a Forbes magazin figyelembe vette a kiadók éves jelentéseit és más, könyves szakemberektől - ügynököktől, menedzserektől és szerkesztőktől -, valamint maguktól az íróktól származó információkat is.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás