promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Freddie bejutott az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A Magyarországot képviselő énekes a verseny első elődöntőjében a 18 előadóból a tíz legjobb közé került a szakmai pontok és a közönségszavazatok kombinációja alapján kialakult összesítésben, így lett a 26-os döntő résztvevője. A Duna televízióban a helyszínről élőben közvetített elődöntőben Freddie kiválóan énekelt, a versenyben ugyebár a zene előre rögzített felvételről megy, de szigorúan tilos a playback, mindenki az eredeti hangján énekel. A színpadon három vokalista, Mészáros Tamás, Molnár Gábor és Wodala Barnabás, valamint Baranya Dávid táncos-dobos kísérte. A Pioneer arról szól, hogy merjünk eredetiek lenni.
 
Szintén bekerült a fináléba a horvát Nina Kraljic, a holland Douwe Bob, az örmény Iveta Mukucsjan, az orosz Szergej Lazarev, a cseh Gabriela Gunciková, a ciprusi Minus One, az osztrák Zoe, az azeri Samra, valamint a máltai Ira Losco.

A keddi 18 elődöntősből a tíz továbbjutót úgy választották ki, hogy egyrészt az érintett országok, valamint a kiemeltként eleve döntősök közül Spanyolország, Franciaország és Svédország részéről pontozott egy ötfős szakmai zsűri (ez még hétfőn este megtörtént), másrészt az utolsó dal elhangzása után negyedórán keresztül a tévénézők szavazhattak a verseny applikációján, telefonon és/vagy sms-ben. A kettő kombinációjából született meg a tíz továbbjutó; az egyes országok szavazói nem voksolhatnak saját fellépőjükre.

Világszerte évente mintegy 200 millióan kísérik figyelemmel az Eurovíziós Dalfesztivált, amely az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) által szervezett verseny. Idén 42 ország képviselői vesznek részt Stockholmban. A verseny szabályai szerint mindig az előző évi győztes ország a rendező, tavaly Bécsben egy svéd énekes, Mans Zelmerlöw nyert Heroes című dalával. Ő a keddi elődöntő megnyitóján újra előadta a számot és az egyik házigazda is volt.

Az Eurovíziós Dalfesztivált először 1956-ban rendezték meg, a korábbi győztesek közül sokan világsztárokká váltak, köztük a svéd sikercsapat, az ABBA vagy az egykor svájci színekben induló kanadai Céline Dion.

A döntő tehát szombaton lesz 21.00 órától a Duna televízióban. 
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás