promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megérkezett a Sziget új himnusza
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
"Három teltházas nappal, óriási érdeklődés mellett zajlott a 2015-ös Sziget, ami végül látogatócsúcsot is hozott. Már az első napon teltházat jelentettek a Sziget szervezői, akkor 80 ezer embert engedtek be, miután csak a Nagyszínpadon volt program. Aztán jött a pénteki rekord, ekkor már 90 ezer volt a teltház és szombaton is kikerült a „megtelt” tábla. „A hatalmas érdeklődés az eddigi törekvéseink visszaigazolása” – nyugtázta a 23. Szigetet Gerendai Károly főszervező.

Az elmúlt Szigeten tehát 441 ezer látogató gyűlt össze az egy hét alatt, és egyértelműen minden idők legjobb fesztiválját élvezhettük – ez volt a közönség, a zenészek, a szakma és a sajtó visszajelzése, és megkoronázása pedig, hogy a European Festival Awards idei díjátadóján – ahol már kétszer a legjobb nagyfesztivál díjat is elhozta a Sziget – idén a “Legjobb zenei felhozatal” elismerését is megkapta kedvenc fesztiválunk. “Ilyen előzmények után nem könnyű még jobb fesztivált szervezni, de mi megpróbáljuk” – mondta Gerendai Károly.

A főszervező azt is felhozta, hogy az előzetes visszajelzések szerint akkora az érdeklődés a Sziget iránt, hogy teltházra készülnek. “Az ötnapos bérletek már hetekkel ezelőtt elfogytak, a hétnapos belépőknek pedig már majdnem a háromnegyede gazdára talált és még két hét van a május 5-ei jegyárfordulóig, amikor számítunk még egy nagyobb “rohamra”. “Fontos megemlíteni, hogy már a fellépők bejelentése előtt nagyon jól fogytak a jegyek, tehát egyre inkább sikerül elérnünk azt, amit csak a legjelentősebb és legsikeresebb fesztiváloknál lehet tapasztalni a világban, hogy – bár természetesen fontos a zenei felhozatal – elsősorban a feeling, a csak ezeken a rendezvényeken átélhető különleges hangulat számít, vagyis a látogatók jelentős része már a Szigetre akar jönni, és nem bizonyos koncertekre.” – mondja a Sziget-főnök. Az “egyedi feeling” már a kezdetektől fogva a Sziget védjegye volt, benne változatos zenei felhozatallal, zenén túli programkavalkáddal, minőségi szolgáltatásokkal és egyedi látványvilággal, mostanra azonban ez a siker legfőbb garanciája is a hihetetlen mennyiségű fesztivált kínáló világpiacon.

A biztonságot különböző technikai fejlesztésekkel is igyekeznek erősíteni. A leglátványosabb ezek közül a bejáratoknál felállított "check in" rendszer lesz, amely ugyanazon az elven működik, mint a nem schengeni övezetben a határbelépés, vagy a reptéri becsekkolás. Azaz a jegybeváltáskor személyi azonosítást is végeznek majd, és a karszalag sorszámát összekötik a felhasználó személyével. Innentől a bejáratnál felállított kamerás „beléptető” rendszer segítségével az illetékesek felismerik, ha nem a jogos felhasználó kíván belépni a kiadott karszalaggal a rendezvényre.

sziget2
A Sziget készpénzmentes fizetési szolgáltatását idén is - immáron a Sziget csoport tagjaként – a Festipay biztosítja. A fesztiválozók idén számos új szolgáltatással találkozhatnak majd a Hajógyári-szigeten. Az innovatív fejlesztések között több olyan megoldás is van, amely mind a hazai, mind pedig a nemzetközi piacon is úttörő jellegű, ilyen például, hogy a Festipay alkalmazás már nem csupán segíti majd annak követését, hogy hol és mennyiért fogyasztottunk vagy hogy áll az aktuális egyenlegünk, hanem további kényelmi szolgáltatást biztosítva, – az alkalmazásban regisztrált bankkártyánkkal - kényelmesen, sorban állás nélkül tölthetjük fel a fesztiválkártyánkat.
 
Idén is Mínusz 1-dik nappal indul a Nagyszínpad programja, benne Marky Ramone 40 Years of Punk Rock címmel ünnepli a műfaj évfordulóját, majd a friss lemezével érkező Skunk Anansie, és a nagy fesztiválkedvenc Die Antwoord is színpadra lép a nyitónapon. A nulladik nap szupersztárja Rihanna lesz, aznap először a Punnany Massif lép színre, akik csak 4 fesztiválfellépést vállaltak idén, majd utánuk sorban Jake Bugg és a Parov Stelar zenél. De ott lesz még a Fesztiválköztársaság “központi rendezvényhelyszínén”  Manu Chao a La Ventura produkcióval, a Muse, David Guetta, SIA és az End Show porondmestere, Hardwell. Fellép továbbá a Sigur Rós, Noel Gallagher zenekarával, a Bastille, John Newman, a Last Shadow Puppets, a Bring Me The Horizon, a SUM 41, a Kaiser Chiefs, a The Lumineers, a Quimby, a Years&Years és a Parkway Drive, de itt mutatkozhat majd bea Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató verseny győztese is.

Az A38 megasátrában eddig ismert nevek: Rico & Sticks # Opgezwolletotnu, MØ, Naughty Boy, Movits!, Travis Scott, Datsik, DJ Sliink, Jain, Kovacs. K.I.Z., Unkle live, Boys Noize, Molotov, Kodaline, Róisín Murphy, Excision, Oscar and the Wolf, Brains, Carnage, Block Party, Wilkinson live, Tourist, The Neighbourhood, CHVRCHES, M83, Dillon Francis, Aurora, Fidlar, Jess Glynne, Bullet for My Valentine és a Crystal Castles.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás