promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Katari kézbe kerül a Miramax
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A Variety.com értesülése szerint a beIN Media Group teljes egészében felvásárolta a stúdiót. A cég a Quatar Investment Authorityt és a Colony Capitalt magában foglaló befektetői konzorciumtól vette meg a stúdiót. A konzorcium 2010-ben 660 millió dollárért vásárolta meg a Miramaxot a Disneytől. A Miramaxnál mintegy 700 film jogai vannak. A stúdió egy ideig filmkatalógusa darabjait bocsátotta áruba, de az utóbbi időben ismét új produkciókon kezdett dolgozni. 2016-ban a Miramax egy sor mozifilmet finanszíroz, továbbá társforgalmazóként is fellép: ezek között szerepel a Tapló télapó és a Bridget Jones naplója című filmek folytatása, vagy a Michelle és Barack Obama találkozásáról szóló Southside With You című játékfilm forgalmazása. A Miramax gyártja a From Dusk Till Dawn: The Series című tévésorozatot is.

Steve Schoch, a Miramax főnöke közleményében hangsúlyozta, hogy a beIN szárnyai alatt növelni akarják készülő mozis és televíziós produkcióik számát, szélesítik forgalmazói kapacitásukat, és független stúdióként vezető szerepet akarnak betölteni.

A Miramax Santa Monica-i, londoni és ázsiai irodáiban mintegy 120 alkalmazott dolgozik. A Variety szerint nem lesznek elbocsátások a tulajdonoscsere miatt és a vezetőséget sem cserélik le.

pulp

A dohai központú beIN médiacsoport 2014-ben jött létre. Korábban az al-Dzsazíra médiacsoport sportműsorait készítette. Elnöke, Nasszer al-Kelaifi elmondta, hogy a Miramax megvásárlásával a szórakoztatóiparban akar nagyobb szerephez jutni és az új műsorok, filmek gyártásában is előre akar lépni.

A Miramaxot 1979-ben alapította Harvey és Bob Weinstein, a stúdió színvonalas, számos Oscar-díjat elnyert filmjeivel (Az angol beteg, Nem vénnek való vidék) szerzett hírnevet magának. A Disney 1993-ban vásárolta meg, a Weinstein fivérek 2005-ben szálltak ki a cégükből, mert szembekerültek anyavállalatukkal.

Fontosabb Miramax filmek:

Ponyvaregény, Az angol beteg, Good Will Hunting, Nem vénnek való vidék, Zongoralecke, Kutyaszorítóban, Kill Bill 1-2, Vérző olaj, Chicago, Pókerarcok, Szerelmes Shakespeare, Csokoládé.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás