promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Voltage Pictures felesleges köröket futott a kalózkodás ellen
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A Voltage Pictures 2015-ben az Oscar-díjas dráma illegális szingapúri és ausztrál letöltői ellen indított bírósági eljárást. A cégnek sikerült elérnie, hogy a helyi bíróságok kötelezzék az internetszolgáltatókat a kalózok IP-címének kiadására. Az ausztrál bíróság azonban kis idővel később felfüggesztette a döntést, és mégsem engedélyezte a mintegy 4700 felhasználó címének átadását. A hollywoodi stúdió korábban is azt állította, hogy nem perelni akar, csak azt akarja elérni, hogy a kalózok legalább annyit fizessenek a film megtekintéséért, amennyit elfogadhatónak tartanak, ezért akarja őket levélben személy szerint megkeresni.

Az ausztrál bíróság tavaly decemberben ítélt a stúdió ellenében. A produkciót képviselő ügyvédek csütörtökig nyújthattak volna be fellebbezést, de végül elálltak ettől. Mint elmondták: ügyfeleik a további jogi lépések lehetséges hasznát és költségeit mérlegelve elállnak az ügy folytatásától.

Az ausztrál szövetségi bíróság határozata szerint a produkció 600 ezer ausztrál dollár (116 millió forint) fejében kaphatta volna meg az iiNet internetszolgáltatótól az érintett 4700 felhasználó IP-címét. A cég viszont csak a legális letöltési díjat, valamint az egyes felhasználók adataihoz való hozzáférés költségét számlázhatná ki az ügyfeleknek.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás