promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Négy művész képviseli Magyarországot a brüsszeli képregényfesztiválon
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A több tízezer látogatót vonzó fesztiválon, amelyet szeptember 4. és 6. között rendeznek meg a királyi palotával szemben fekvő parkban, a brüsszeli Balassi Intézet és az európai kulturális intézetek szövetségének (EUNIC) közös szervezésében többek között egy magyar alkotók munkáit bemutató kiállítást is meg lehet tekinteni.

A rangos rendezvény nemzetközi pavilonjánál Franciaország, Észtország, Románia, Lengyelország és Baszkföld művészei mellett négy magyar alkotó mutatkozik be a közönségnek, amely meghallgathat egy, a kelet-európai képregény jellegzetességeiről szóló előadást is. Emellett a háromnapos fesztivál programjának részeként a látogatók a magyar művészekkel közösen rögtönözhetnek új alkotásokat.

Bayer Antal számos külföldi képregény (Asterix, Batman) fordítójaként is ismert, emellett 2008-ban a legjobb magyar alkotásokat elismerő Alfabéta-díjjal jutalmazták a Gemini-jelentés című képregény forgatókönyvírójaként. Fritz Zoltánnak 2004 óta jelennek meg rendszeresen képregényei, 2011-ben a Korhelyhajhászat című rövid képregényével nyert Alfabéta-díjat.

A szabadúszó képregényrajzolóként és illusztrátorként dolgozó Tondora Juditnak eddig amerikai, indiai és ausztrál kiadóknál is jelentek meg munkái, legutóbbi alkotása a Trail című képregénysorozat volt. A rendezvény negyedik magyar résztvevője Erhardt Domonkos, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatója, aki középiskolás kora óta foglalkozik képregények rajzolásával - olvasható a közleményben.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás