promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
November legjobban várt filmjei
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Csillagok között (Interstellar)

Bemutató: november 6.
A legendásan titkolózó rendező új sci-fijéről annyit már tudni, hogy csupa sztár működik közre benne és a csillagok között játszódik. Tudósok felfedeznek egy féreglyukat az űrben, és egy csapatnyi felfedező meg kalandor nekivág, hogy átlépje mindazokat a határokat, amelyeket addig áthághatatlannak hittünk: túl akarnak lépni téren és időn.

A zéró elmélet (The Zero Theorem)

Bemutató: november 6.
Az egzisztenciális szorongással sújtott különc és visszahúzódó számítógépes zseni Qohen Leth (Christoph Waltz) egy elhagyatott templomban egymagában dolgozik. Minden nap egy bizonyos telefonhívásra vár, melyről megvan győződve, hogy magyarázatul fog szolgálni azon kérdéseire, melyek megválaszolására régóta vár. A Vezetőség (Matt Damon) titokzatos munkával bízza meg, melynek célja, hogy egyszer és mindenkorra kiderítse az élet értelmét vagy megállapítsa annak hiányát. A megbízás után különös látogatók jelennek meg a zavart tudósnál: a kacér Bainsley (Me´lanie Thierry) és a vezetőség csodagyereke Bob (Lucas Hedges). Az élet nagy kérdését kutató Qohen életében először találkozik a szerelem és a vágyakozás erejével, melyeket saját létének egyetlen értelméül interpretál.

Délibáb

Bemutató: november 13.
A magyar pusztán játszódó film egy afrikai futballista történetét meséli el, aki menekülni kényszerül a hatóságok elől egy eladott mérkőzést követően. Francis egy világtól elzárt tanyán talál menedéket mélyen a puszta szívében, ám hamarosan rádöbben, hogy a tanya valójában egy modern kori rabszolgatelep. Megjelenésével felkavarja a helyiek életét, az apátiába süllyedt foglyok a megmentőt, a kiskirályként uralkodó Cisco a riválist látja benne. Francis azonban nem vágyik a hős szerepére, az első adandó alkalommal menekülni próbál, de a puszta csalóka tájain lehetetlen eligazodni. Szökési kísérlete miatt a rabszolgák közé kerül, és akaratán kívül mégis lázadó válik belőle.

Éjjeli féreg (Nightcrawler)

Bemutató: november 13.
Az amerikai álom elérhetetlen távolságba került Lou Bloom (Jake Gyllenhaal) generációja számára. A munkanélküliség, nagyratörő célok és az elkeseredett próbálkozás olyan útra sodorja a férfit, ami a mélybe vezet. Minden éjjel, míg a város az igazak álmát alussza, véres sztorikra éhes mini stábok, gyors kocsikkal, kamerákkal és harsogó rendőrségi rádiókkal felszerelve portyáznak a terpeszkedő Los Angeles szennyes utcáin. A rendőrséget megelőzve egyik tetthelyről a másikra rajzanak és a felvételeket a televízióknak eladva váltják dollárra a vért. Lou megmámorosodik a nagy pénzzel kecsegtető lehetőségtől és gátlástalanul gázol át mindenen és mindenkin a sötétben.

John Wick

Bemutató: november 13.
John Wick (Keanu Reeves) nyugodt életre vágyik. Magányosan akarja tölteni a napjait: kutyája, sportkocsija, üres, hideg lakása éppen elég neki – nincs szüksége többre. De egy nyugdíjas bérgyilkos nem pihenhet. És amikor bántják, ő sem marad tétlen. Előveszi rég elrejtett fegyvereit, és elindul véres bosszúhadjáratára. Egyetlen ember harcol gengszterek és bérgyilkosok egész hadserege ellen, New York pedig valódi csatatérré válik. És az őrült, véres ütközetben mégsem egyértelmű, ki fog győzni: a gyilkosok légiója vagy a magányos harcos. Hiszen ő John Wick.

Káprázatos holdvilág (Magic in the Moonlight)

Bemutató: november 13.
Kevesen tudják, hogy minden idők legünnepeltebb kínai bűvésze, Wi Ling Soo valójában nem más, mint Stanley Crawford (Colin Firth), egy mogorva, arrogáns angol férfi. Crawford nem csak egetverően öntelt, de irtózik az állítólagos médiumoktól, akik azt hangoztatják, igazi varázslatra képesek. Legjobb barátja, Howard Burkan (Simon McBurney) meggyőzi a mágust: utazzon el vele a Cote D’Azurra, a Catledge családhoz, és leplezze le a fiatal, és rendkívül elbűvölő látnokot, Sophie Bakert (Emma Stone).

A bájos Sophie édesanyjával ( Marcia Gay Harden) érkezett a Riviérára, Grace Catledge (Jacki Weaver) meghívására, aki abban a reményben invitálta meg az ifjú hölgyet, hogy kapcsolatba léphet elhunyt férjével. Sophie érkezésének Mrs. Grace fia (Hamish Linklater) örül a legjobban, Brice, aki pillanatok alatt fülig belehabarodik a fiatal látnokba. Ebbe az idillbe toppan bele Crawford, aki úgy gondolja, ő bizony átlát a szitán, és leleplezheti a lányt. Nem is érti, a család miért ennyire hiszékeny, és hogy nem veszik észre a nyilvánvalót: Sophie-nak nincs természetfeletti képessége.

Kétéjszakás kaland (Two Night Stand)

Bemutató: november 13.
Egy kötődés nélküli egyéjszakás kaland a huszonéves New York-i Megan és Alec számára katasztrófával felérő fordulatot vesz másnap reggel, amikor egy hatalmas hóvihar megbénítja a várost. Csapdába esnek Alec szűk brooklyni lakásában, ahol kénytelenek egy tipikus egyéjszakás kaland határain túl is megismerni egymást.

Az éhezők viadala: A kiválasztott – 1. rész (The Hunger Games: Mockingjay – Part 1)

Bemutató: november 20.
Miután az összeesküvők a 13-as körzetbe menekítették az ellenállás szimbólumává váló Katnisst, találkozik Coin elnökkel és barátaival. Katniss vonakodva bár, de az ellenállás élére áll, hogy megmentsék Peetát és végleg leszámoljanak az elnyomó Snow elnök rezsimjével.

Egy szerelem története: a férfi (The Disappearance of Eleanor Rigby: Him)

Bemutató: november 27.
Eleanor Rigby és Conor Ludlow mindennél jobban szeretik egymást. Kapcsolatuk perzselő szerelmen alapul, amelybe olyan őrültségek is beleférnek, minthogy egy étteremből fizetés nélkül távozzanak, vagy egy autóban töltsék az éjszakát. A fiatal házaspár kapcsolatában egy nem várt esemény mégis fordulatot hoz, és veszélyezteti a az idilli hétköznapok nyugalmát. A rendező Ned Benson az Egy szerelem történetében rendhagyó módon egy szerelem két nézőpontját mutatja be – külön filmben a nő és a férfi szemszögéből. A szereplők konfliktusai valamennyi kapcsolatban élő ember számára ismerősek lehetnek, és leképezését adják napjaink társadalmának és társadalmi problémáinak.

Förtelmes főnökök 2. (Horrible Bosses 2)

Bemutató: november 27.

A főnököktől nehéz megszabadulni. Nick, Dale és Kurt (Jason Bateman, Charlie Day, Jason Sudeikis), a három jó barát, aki jobb híján gyilkosságra is vállalkozott volna, hogy megmeneküljön a basáskodó főnökök rabigájából, végleg a maga ura akar lenni. Magánvállalkozásba kezdenek, ám a főnöktelenség örömei nem sokáig tartanak. Egy ravasz befektető (Christoph Waltz) tönkreteszi őket, és ők – jogi lehetőségek, és jobb híján – emberrablással próbálják megoldani a helyzetet. A mágnásnak ugyanis van egy kellemetlen, elkényeztetett nagyfia (Chris Pine), akit az isten is túsznak teremtett. A váltságdíj pont megmentheti a három lükét a csődtől. Egyedül azt felejtették ki a számításból, hogy a) teljesen alkalmatlanok b) a barátaik segítsége csak tovább ront a helyzetükön. És akkor még Dale pajkos exfőnökét (Jennifer Aniston) bele sem kalkulálták a tervbe.

A Madagaszkár pingvinjei (The Penguins of Madagascar)

Bemutató: november 27.
A szuperkémek nem az égből pottyannak, hanem a tojásból bújnak elő. Íme, a nemzetközi kémvilág legtitkosabb, legizgalmasabb és legviccesebb madarai: Kapitány, Kowalski, Rico és Közlegény. A győzhetetlen csapat ezúttal rendkívüli kaland felé totyog: Dr. Octavius Vízagy világuralomra törő főgonosz keze egyre messzebbre ér el – talán mert nyolc van neki. A pingvinek kénytelenek egyesíti erőiket egy földalatti szervezettel, az Északi Széllel, hogy együtt szálljanak harcba a közös ellenség ellen. A két cég munkamódszerei meglehetősen különböznek, de ha le akarják győzni ravasz ellenségüket, akkor mégis vállt vállnak, szárnyat szügynek vetve kell harcolniuk. Különben a világ furcsa változásokon mehet keresztül.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás