promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes videót osztott meg a NASA az emberiséggel a világűrből, a tudósok is totál lesokkoltak azon a jelenségen, ami a Nappal történik
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Elképesztő dolgoknak lehetünk szemtanúi.

Az utóbbi időben már megszokhattuk, hogy bizony a világűr egyre jobban megmutatja titokzatos és rejtélyes arcát, a NASA marsi projektje, a Perseverance marsjáró elképesztő munkája, majd a James WEbb űrtávcső lehengerlő fotói a végtelenről, mind-mind olyan jelenségek, amelyek segítségével a világű iránti érdeklődés magas lángokn tartható, és egyre jobban fokozható.

Nemsokára pedig érkezhet az Artemis-projekt is, amelynek keretében újra ember léphet a Hold felszínére. A NASA tudósai és szakértői már készülnek, miközben több elképzelés is napvilágra került arról, hogyan oldanák meg az ocigén szállítását az égitesten.

Ám most a Napról érkeztek döbbentes videók. A múlt héten ugyanis a Nap felszínének egy része leszakadt, majd keringeni kezdett a Nap északi része körül. Tamitha Skov, egy űridőjós osztotta meg amúgy a felvételeket, amelyek azóta már bejárták szinte az egész világot.

Sosem látott jelenség nagyon sok tudós fantáziáját beindította a kezdeti sokk után. A Space.com-nak nyilatkozó tudós szerint valami elképesztőmód furcsa dolog történik a nap 55. szélességi fokán. Ráadásul mindez a Föld klímájára is hatással van, ezért vizsgálják a napkitöréseket sűrűbben a szakértők. A kitöréseknek amúgy köze van a Nap mágneses mezejének megfordulásához is, de azt egyelőre nem tudják a tudósok, hogy miért jelenik meg a sarki örvény napciklusokként, és egyelőre úgy tűnik, hogy rövidtávon nem is lesz rá alkalmunk, hgy megfejtsük, hiszen azt a régiót egyelőre nem tudjuk megfigyelni az eszközeink segítségével.

Íme a videó:

(via Rakéta)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás