promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyarország csúnyán leszerepelt - az ENSZ hihetetlen kutatási eredményeket tett közzé
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az ENSZ által végzett felmérések során mintegy 150 ország lakosságának eredményeit foglalták össze, arról, hogy mennyire boldogok. Magyarország nem igazán szerepelt jól ezen a listán.

Már 10 éve készítenek jelentéseket arról, hogyan alakul a boldogságmutató a világban - a legboldogabb nemzeteket kielemzik, a boldogságskála legalján lévőkkel összehasonlítják, és vizsgálják, ami a kettő között van, valamint azokat a tényezőket, amelyek általában nagyobb boldogsághoz vezetnek.

És mivel két éve a Covid-19 járvány adatai szerepelnek a kutatásokban, most a jelentés valami váratlant új tényt tárt fel.

"A nagy meglepetés az, hogy globálisan terjedni kezdett a jó indulat. A jóindulatnak is leginkább 3 pillére,

  • a jótékonysági célú adományozás,
  • az idegenek segítése,
  • és az önkéntesség.

Az idegeneknek nyújtott segítség lett a leginkább meghatározó, amit egyértelműen kijelenthetünk, hogy a covid világjárvány kapcsán kezdett az emberekben kialakulni. A jelentés szerint a három javuló tendencia globális átlaga 2021-ben mintegy 25%-kal ugrott meg a járvány előtti szinthez képest.

A világ legboldogabb nemzete az északi

Finnország immár ötödik éve a világ legboldogabb országa a World Happiness Report rangsora szerint.

Az északi ország és szomszédai, Dánia, Norvégia, Svédország és Izland mind nagyon jól teljesítenek a jelentésben. Az alábbi tényezőket veszik foigyelembe az összehasonlításnál:

  • egészséges várható élettartam,
  • az egy főre jutó GDP,
  • a szociális támogatás mértéke,
  • alacsony korrupció és magas társadalmi bizalom,
  • nagylelkűség egy olyan közösségben, ahol az emberek vigyáznak egymásra,
  • és szabadság érzése.

Dánia a 2. helyen áll az idei rangsorban, majd Izland következik a 3. helyen. Svédország és Norvégia a hetedik, illetve a nyolcadik. Svájc, Hollandia és Luxemburg a 4–6. helyen áll, Izrael a 9., Új-Zéland pedig a top10-et kerekíti ki.

Magyarország sajnos elég gyötrelmes helyen szerepel évek óta ezen a listán, jelenleg a kevésbé előkelő 53. helyet szerezte meg magának.

2020-ban leginkább még a stressz és az aggodalom növekedése jellemezte a nemzeti mutatószámokat. Ezért érdekes, hogy a pozitív és negatív mutatók teljesen kiegyenlítették egymást az utóbbi években.

Ami általánosságban elmondható, hogy az emberek, leginkább a fiatalok nagyon borúsan látják a jövőjüket, hihetetlenül magas a szorongás és a jövőtől való félelem, azonban, amint baj történik, az emberek összefognak és segíteni kezdik egymást.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás