promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nostradamus vérfagyasztó dolgokat jósolt 2023-ra, éhezésről és nagy háborúról is írt
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nostradamus borzalmas dolgokat jósolt 2023-ra, és egyelőre úgy tűnik, igaza lesz.

Manapság már hajlamosak vagyunk rettegni Nostradamus neve hallatán, ugyanis a több száz éve elhunyt csillagász annak idején félelmetes pontossággal jósolta meg a jövő történéseit és katasztrófáit: többek között a világháborút, a Kennedy-gyilkosságot, a szeptember 11-i terrortámadást, és Adolf Hitler hatalomra kerülését is.

A tudós 2022-re is borzalmas dolgokat jósolt, és ha megnézzük, eddig mi vált valóra belőle, hát feláll a hátunkon a szőr.

Nostradamus 1555-ben adta ki Próféciák című könyvét, amiben 942 verset írt. Ezek mind egy-egy jövendölések a jövőre nézve. Tekintve, hogy a csillagásznak mennyi jóslata vált már valóra, egyre többen figyelnek oda a szavaira, és most nyilván sokakat érdekel, hogy mit jósolt a 2023-as esztendőre; nem sok jót.

„Hét hónap nagy háború, emberek halnak meg a gonoszság miatt”

Nostradamus egy nagy háborúra figyelmzetette az emberiséget már a 16. században. Ez akár az orosz-ukrán konfliktus is lehet, aminek a legszörnyűbb következménye az lehet, hogy kitör a 3. világháború. A jós továbbá egy "égi tűzről is ír, egy királyi épületen", ami utalhat egy királyi rezidencia leégésére, vagy egy nagy korszak végére, hiszen a Bibliában az égi tűz a világ, vagy egy korszak végét jelöli. Nem kizárt, hogy Nostradamus itt a brit királyi családdal kapcsolatban látott valamit.

A csillagász ugyanakkor utalást tett arra, hogy az ember hamarosan meghódíthatja a környező bolygókat. Mivel köztudott, hogy Elon Musk 2029-ben embert akar küldeni a Marsra, lehet, hogy a tudós ezt látta a csillagokban, csak ő kicsit előbbre jövendölte.

Nostradamus komoly gazdasági katasztrófát is jósolt 2023-ra, ugyanis azt írta, hogy olyan magasra emelkedik a búza ára, hogy az ember saját embertársait fogja megenni, hogy ne éhezzen. További melegedésre is kell számítanunk a jós szerint:

„Mint a nap, úgy fogja a ragyogó tengert megperzselni: A Fekete-tenger halai majdnem felforrnak. (...) Mikor Rodosz és Genova már éhes lesz, a helyi nép fáradozni fog, hogy feldarabolja őket (a halakat)”

- írta a Próféciák-ban Nostradamus, aki szerint az éhezés és a megélhetési gondok miatt a szegényebbek fel fognak majd lázadni a gazdagok ellen. Erre vonatkozó versében tejjel és mézzel felkent arcról, valamint vérben úszó véres szájról írt.

„A trombita nagy viszálytól rázkódik / Megszegett megállapodás: arcát az ég felé emeli. / A véres száj vérben úszik, / a tejjel és mézzel felkent arc a földön fekszik”

(via)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás