promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brutális igazság: 110 év után kiderült, hogy valójában miért süllyedt el a Titanic - szakértők állítják
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kiderülhetett, hogy mi okozta a Titanic tragédiáját.

A Titanic tragédiája már 110 éve lázban tartja a világot, a megingathatatlan, legyőzhetetlen hajó, amely nagyon tragikus körülmények között már az első útján hullámsírba szállt, útban Nagy-Britanniából az Amerikai Egyesült Államok felé, az Atlanti-óceánon. A szörnyű eset természetesen a filmkészítőket is megihlette, James Cameron, a rendező, aki nagyon sokszor készít filmet olyan sztorikkal, amikor az emberi zsenialitásba vetett hitünk egy kicsit meginog, egy olyan filmet készített a világtörténelem egyik legszomorúbb eseményéről Leonardo DiCaprio főszereplésével, amely bizony többszörösen is Oscar-díjas lett.

Ám még a mai napig derülnek ki titkok a sok szemszögből rejtélyesnek tűnő tragédiáról. Az utóbbi időben pedig elsősorban arról szólnak az újságcikkek, hogy bizony nincs sok hátra a Titanic roncsának, hiszen a baktériumok eszik, ám az évtizedek során többször is megpróbálták kiemelni, de sikertelenül. A szakemberek úgy tartják, hogy bizony körülbelül 8 éve lehet hátra,

utána pedig hűlt helyét találjuk csak meg.

Egy újságíró közben olyan elmélettel állt elő a hajó süllyedésének okáról, amely ugyan nem azt mondja, hogy nem a jéghegy okozta a hajó vesztét, de kiegészíti az okot, vagyis hogy más tényezők is közrejátszottak a tragikus végben. Senan Molony újságíró évtizedek óta fogolalkozik a Titaniccal, és kiderítette, hogy bizony egyes képeken látszik, hogy a Titanic bizony már egy tesztkör során is károkat szenvedett, mivel az üzemanyagtérben tűz ütött ki. És a jéghegy éppen ezt az oldalát károsította meg.

A szakértők véleménye szerint a tűz után itt 75 százalékkal gyengült meg az acél.

(via FemCafé)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás