promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A NASA csodálatos felvételt közölt a Plutóról, így még sosem láthattad a Naprendszer egykori kilencedik bolygóját
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Igaz, hogy a Pluto bolygóból törpebolygó lett, de így is elképesztően néz ki.

Rengeteg embert érdekelnek a világűr rejtélyei, hiszen minél többet tudunk a hideg, sötét messzeségről, annál több kérdésünk lesz, és ez az űrkutatás szépsége. A NASA folyamatosan kémleli az égboltot, ráadásul már a James Webb űrtávcsővel, ami hihetetlenül részletes felvételeket képes készíteni – közben pedig a Curiosity marsjáró is szépen teszi a dolgát, hiszen nemrég ismét egy hihetetlen felfedezést tett a vörös bolygóval kapcsolatban:

Sokan még úgy tanulták az iskolában, hogy összesen kilenc bolygó van a Naprendszerben, de kiderült, hogy a Naptól legtávolabb lévő, és egyben a legkisebb, a Pluto igazából nem is bolygó, hanem törpebolygó – így 2006. augusztus 24-től kezdve már nem tekintünk rá bolygóként, cserébe viszont „vígaszdíjként” a második legnagyobb törpebolygó lett az Eris után.

Természetesen a Pluto is számtalan érdekességet tartogat az emberiség számára, hiszen most is készült róla egy különleges, rendkívül színes felvétel, ami új megvilágításba helyezi a törpebolygót – de a NASA előre lerántotta a leplet a fantasztikus képről, ugyanis az űrügynökség elárulta, hogy manipulálva lettek a színek, hogy jobban szemléltessék, mennyire különböznek az égitest régiói.

A NASA mindig képes meglepni minket valami elképesztővel, és ez most is megtörtént, hiszen a Plutóról készült fotó valóban csodás, és csak tovább bizonyítja, hogy a világűrnél talán nincs is szebb, érdekesebb dolog a világon.

Itt lehet megnézni a Plutóról készült felvételt:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás