promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Óriási jármű csapódott a Holdba, még a Földről is látni lehetett az ütközést? Megdöbbentő videók árasztották el az internetet
Borítókép:  Profimedia-illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Valóság és fikció kéz a kézben.

Arról már korábban is lehetett olvasni híreket, hiszen a NASA is beszámolt róla, hogy bizony a Holdba bele fog csapódni egy nagy adag űrszemét. Ennek pedig nagyon hamar híre is ment az egész világon. Végül a nagy adag űrszemét, ami jelen esetben három tonnát jelent, végül március elején be is csapódott a Hold azon oldalára, amit mi nem látunk innen a Földről.

A NASA bejelentette ezzel párhuzamosan azt is, hogy meg fogják keresni a becsapódott űrszemetet, de lehet, hogy ez több hónapig is eltarthat majd.

Amúgy érdekesség, de ez volt az első eset a történelemben, hogy egy idegen égitestbe csapódik egy, az ember alkotta , de később űrszemétté alakuló dolog. A hír bejelestése után nem is kellett olyan sok idő, és azonnal megjelentek a Youtube-on és a TikTok-on olyan videók, amelyek azt állították, hogy megmutatják, mégis hogyan csapódott bele a tárgy a Holdba. 

A Snopes álhírleleplező híroldal később részletesebben is foglalkozott ezekkel a videókkal, ők még a digitális videógyártás szakértőit is bevonták a videók elemzésébe. Természetesen a felvételekről egytől egyig kiderültek, hogy bizony hamisak.

Ennek ellenére meglehetősen látványosak a hamisítvány videók:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás