promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nem tudni meddig fogja szedni az áldozatait a koronavírus – az omikrontól durvább mutáció is jöhet
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Le kell nyelni a keserű pirulát, hogy a koronavírus-járvány nem fog csak úgy eltűnni az életünkből.

A csütörtök reggeli friss adatok szerint 19 ezer 213 új fertőzöttet regisztráltak Magyarországon az elmúlt 24 órában, ami extrém magasnak számít. Az egy héttel ezelőtti adathoz képest ez 23% százalékos ugrásnak felel meg.

Tovább folytatódik az oltási akció is, amikor előzetes időpontfoglalás nélkül, helyszíni regisztrációval kérhető az oltás. Csütörtökönként és péntekenként 14 és 18 óra között lehetett kérni az központi oltóhelyeken a vakcinát, szombatonként pedig 10 és 18 óra között.

Az operatív törzs közben folyamatosan elemzi az adatokat és ez alapján döntik el, hogyan folytatódjon az akció.

Lantos Gabriella egészségügyi menedzser a Reggeliben arról beszélt, jobb, ha megtanulunk együtt élni a koronavírussal, nem érdemes arra várni, hogy majd megszűnik. A szakértő szerint reális, hogy nyaranta felszabadulunk, ősszel és télen viszont bedurvul a helyzet, és újabb, az omikronnál sokkal veszélyesebb variánsok jöhetnek.

Természetesen szóba került a negyedik oltás fontossága is. A szakértő úgy látja, hogy csak azoknak kell beadatnia a negyedik vakcinát, akik fokozottan veszélyeztetettek, akik viszont egészségesek, azoknak nem igazán fog belőle előnye származni. Ezt a legtöbb orvos is így látja.

Az omikron jelenleg könnyebben fertőz, de jóval enyhébb tünetekkel is át lehet vészelni ezt a fajta mutációt. Azt is tegyük hozzá, hogy ez a legrosszabb forgatókönyv, ha ettől ismét jön egy erősebb variáns.

Lantos is hozzátette, hogy ő sem jós, ezt még nem lehet látni előre.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás