promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Meglepő dolog derült ki az omikron variánsról – Mennyire érdemes félni tőle?
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az Egészségügyi Világszervezet szerint gyorsan terjed a koronavírus omikron variánsa, de még sok idő kell ahhoz, hogy teljesen kiismerjük.

A koronavírus-járvány már több mint 1,5 éve teszi nehezebbé az emberek életét, és igaz, hogy a különböző vakcinák rengeteget segítettek a helyzeten, de a vírus újabb mutációinak felbukkanása folyamatosan további, egyre nagyobb gondokat okoz. Nemrég az omikron variáns híre volt az, ami sokakat kiakasztott, hiszen állítólag jóval gyorsabban terjed, mint az eddigi változatok.

A WHO, vagyis az Egészségügyi Világszervezet most meglepő dolgokat közölt az omikron variánsról, ugyanis kiderült, hogy tényleg aggasztó sebességgel jelenik meg különböző országokban (eddig már 38-ban), de szerencsére még egyetlen ember halálát sem okozta igazoltan.

Az Egészségügyi Világszervezet azt is megosztotta az emberekkel, hogy még hetekbe telhet, amíg meg tudják mondani, hogy pontosan mennyire fertőző az omikron variáns, illetve milyen megbetegedéseket tud okozni – meg persze az is kérdéses még, hogy a jelenlegi vakcinák mennyire hatékonyak ellene.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás