Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Ennyi támogatást ad a kormány, ha le akarod cserélni a telefonodat

Ennyi támogatást ad a kormány, ha le akarod cserélni a telefonodat

Tech & Tudomány

Ennyi támogatást ad a kormány, ha le akarod cserélni a telefonodat

Tech & Tudomány

Promotions 10:50

Ehhez persze az is kell, hogy legyen egy elég régi készüléked.

Ahogy azt már sokan tudják, a hazai mobilszolgáltatók fokozatosan kivezetik a 3G hálózataikat. A Magyar Telekom például 2022 második félévétől köszön el a 3G-től.

A lekapcsolást követően a hangforgalmat a 2G és 4G hálózatok veszik át, az adatforgalmat pedig a 4G hálózat fogja kiszolgálni, amely jobb ügyfélélményt biztosít.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kiemelten fontosnak tartja, hogy a technológiaváltás ne érje hátrányosan a fogyasztókat, ezért a Nemzetközi Fejlesztési és Forráskoordinációs Ügynökség Zrt-vel és az Innovációs és Technológiai Minisztériummal partnerségben támogatást biztosít az elavuló mobiltelefonok lecseréléséhez.

Fontos tudni, hogy a támogatásra csak azok jogosultak, akik 2G- vagy 3G-képes aktív készülékkel rendelkeznek, és persze az is lényeges, hogy magyarországi lakhellyel rendelkezzenek. Ezen a listán meg lehet nézni az 50 leggyakoribb 3G-képes mobiltelefont. Ha a miénket nem találjuk, akkor érdemes érdeklődni a szolgáltatónknál.

Mobilkészülékenként legfeljebb bruttó 20 ezer forint támogatást lehet igényelni. A cserénél olyan VoLTE technológiával rendelkező és 4G vagy 5G képes készüléket lehet megvásárolni, amelynek kiskereskedelmi ára legfeljebb 120 ezer forint.

Egy természetes személy egy mobilkészüléket cserélhet le támogatással a programban.

A bőven részletekről ide kattintva tudtok tájékozódni.

Borítókép: Profimedia