promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A tudomány eldöntötte: ez minden idők legfélelmetesebb horrorfilmje
Borítókép:  Ideglelés / Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Örök vitának számít, hogy vajon melyik a leghátborzongatóbb horrorfilm, ami valaha elkészült, de most a tudomány segítségével végre választ kaptunk a kérdésre.

Rengetegen imádják a horrorfilmeket, de még a legnagyobb rajongók is nehezen tudják megmondani, hogy a megannyi vérfagyasztó alkotás közül melyik minden idők legfélelmetesebbje. Most viszont egy tudományos alapokon nyugvó elemzéses kutatás során megvizsgálták, hogy a nézők melyik filmekre használták legtöbbször a „rémisztő”, vagy ehhez hasonló szavakat, így sikerült megtalálni a választ.

Íme minden idők 5 legfélelmetesebb horrorfilmje a kutatás szerint:

5. Az (2017, It – Rendezte Andy Muschietti)

4. Démonok között (2013, The Conjuring – Rendezte: James Wan)

3. Az ördögűző (1973, The Exorcist – Rendezte: William Friedkin)

2. A kör (2002, The Ring – Rendezte: Gore Verbinski)

1. Ideglelés (1999, The Blair with Project – Rendezte: Daniel Myrick és Eduardo Sánchez)

Az Az gonosz bohóca, Pennywise valóban rengeteg embernek okozott álmatlan éjszakákat; a Démonok között is komoly rettegést hozott a nézők szívébe; Az ördögűző egy igazi horror klasszikus, ami még ma is ütős; A kör pedig úgy sokkolta a közönséget, hogy sokan még most is borzongva gondolnak vissza rá.

De mindet lenyomta az Ideglelés, ami egy kézikamerás horrorfilm, amiben pár fiatal megtapasztalja, milyen a Blair-i Boszorkány haragja. Nem csoda, hogy ez lett a győztes, hiszen annak idején sokan azt hitték, hogy egy rémséges dokumentumfilmről van szó, annyira valósnak hatott az alkotás, ami egy egész generációnak megtanította a zsigeri félelem jelentését.

Íme az Ideglelés előzetese, hogy mindenki tudja, miről van szó:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás