Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Hatalmas botrány rázta meg  a videójátékos világot: szexuális zaklatással vádolják a Call of Duty kiadóját is!

Hatalmas botrány rázta meg a videójátékos világot: szexuális zaklatással vádolják a Call of Duty kiadóját is!

Tech & Tudomány

Hatalmas botrány rázta meg a videójátékos világot: szexuális zaklatással vádolják a Call of Duty kiadóját is!

Tech & Tudomány

HGE 22:22

Nem csak a Ubisoft esetében kell arról írnunk, hogy a nőknek rettegniük kell agresszív és szexuális ragadozó férfimunkatársaiktól, ugyanis most az Activision Blizzardnak kell majd a bíróságra vonulnia - írja a theGeek.

A kaliforniai tisztességes foglalkoztatási és lakásügyi minisztérium viszi majd perre az ügyet az amerikai videójáték-kiadó ellen, ugyanis a szervezet azt állítja, hogy a női alkalmazottakat rendszeresen szexuálisan zaklatják: szóbeli beszólások, kommentárok mellett még tapogatásra, vagy egyéb tettlegességre is sor kerülhet. A cégnél igazi "frat boy" munkakultúra dívik, ami magyarra átfordítva nagyjából a „hímsoviniszta” kifejezésnek felel meg. A per több mint két évnyi nyomozás után kezdődött el, amely szerint az Activision Blizzard női alkalmazottai sokkal lassabban érvényesülnek karrierjükben és haladnak a ranglétrán, továbbá ugyanazon pozícióért kevesebb jövedelmet kapnak. Az Activision ezt persze tagadja.

A dokumentum szerint emelett a World of Warcraft fejlesztőcsapat női alkalmazottai arról beszéltek, hogy a férfikollégáik (csak egyszerű alkalmazottakról vagy feletteseik) gyakran szexuális erőszakkal kapcsolatos kommentárokat tesznek, erőszakosan közeledni próbáltak, illetve még illetlenül is viselkedtek. Az egyik már nem ott dolgozó főnök például a céges bulikon az ittas női alkalmazottak fenekét, vagy mellét fogdosta, amikor ő is felöntött a garatra és az is jellemző volt rá, hogy a női jelentkezőket kinézete alapján szortírozta: a "dögösebb" nőket vette csak fel. Még tragikusabb fordulata az ügynek, hogy egy női alkalmazott öngyilkos lett, amit a minisztérium egy zaklatási ügyhöz köt.

Az Activision Blizzard szóvivője a PCGamernek eljuttatott válaszában a vádiratot túlzónak és sok esetben hamisnak nevezte. Az öngyilkos ex-alkalmazott bevonását pedig "gusztustalannak" nevezték, mert szerintük:

"neki és a gyászoló családjának ehhez semmi köze nincs."

(theGeek)

 

Borítókép: Youtube