Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Törésteszt-bábut csinált magából egy műsorvezető

Törésteszt-bábut csinált magából egy műsorvezető

Tech & Tudomány

Törésteszt-bábut csinált magából egy műsorvezető

Tech & Tudomány

Promotions 11:31

Kamuszagú sztorit fabrikált az ügyből, és most fontmilliókra perli a BBC-t.

Vagy az életét unta meg, vagy csak a munkáját, mindenesetre az angol Jem Stansfield mérnök és tévés műsorvezető agyament kísérletre vállalkozott néhány éve. A BBC One csatornán futó tudományos show-ja kedvéért törésteszt-bábunak öltözött, aztán nekilőtte magát egy fémoszlopnak.

A sínen haladó, egyszerű járgánya egy tized másodperc alatt lassult le 25 km/h sebességről nullára. A 46 éves férfi persze nem úszta meg könnyen a dolgot, úgynevezett ostorcsapás-sérülést (nyaksérülést) szenvedett, amelyet a fej hirtelen előre-hátra mozgása eredményez.

Stansfield nemcsak mérnök, de alighanem kitűnő üzletember is, hiszen nemrég 3,7 millió font kártérítésre perelte munkaadóját. Az ominózus baleset még egy 2014-es műsor felvételén történt, viszont máig érezteti hatását, azért fordult a bírósághoz a műsorvezető.

Az egyetlen bökkenő, hogy a férfit senki sem kényszerítette a kísérletben való részvételre, arra saját ötlettől vezérelten vállalkozott. Tudta, hogy a becsapódás nem lesz kellemes, de ilyen erőhatásokra még mérnöki ismeretei birtokában sem számított.

A forgatás után Stansfield rosszul lett, elsősorban szédülés gyötörte. Az ügyvédje szerint az agykárosodás következményeiből aligha fog maradéktalanul felépülni, ráadásul egy csomó pénzkereseti lehetőségtől is elesett.

„Olyan karriert csinálhatott volna, mint Jeremy Clarkson”

– utalt az ügyvéd a nálunk is jól ismert Top Gear című autós műsor egykori sztárjára. A BBC vitatja a sérülések súlyosságát, és persze sokallja a kért kártérítési összeget is. Viszont a kétharmadát örömmel odaadná, amit Stansfieldnek talán érdemes lenne elfogadnia.

Borítókép: YouTube