promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hatalmas botrány: orosz hackerek ellopták az Apple terveit
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az Apple egyik beszállítóját megtámadta REvil nevű hackercsoport. A megszerzett adatokért cserébe súlyos milliárdokat követelnek a bűnözők.

[[cikk1]] 

50 millió dolláros, vagyis átszámítva körülbelül 15,1 milliárd forintos váltságdíjat követel az Apple-től az az orosz hackercsoport, amely nemrégiben több tervrajzot és gyártásra vonatkozó információt is ellopott a vállalat egyik beszállítójától.

– írja a HVG.

A bűnözők azzal fenyegetőznek, hogy mindennap elérhetővé tesznek néhány oldalt az ellopott dokumentumokból. A The Record beszámolója szerint az orosz REvil – vagy más néven Sodinokibi – nevű hackercsoport a Quanta nevű tajvani gyártó szervereire tört be, majd lopott el onnan adatokat. 

A lap beszámolója szerint, a REvil tagjai április 20-án kezdték el közzétenni az ellopott információkat, állítólag azért, mert a Quanta kijelentette, nem fizeti ki nekik a kért 50 millió dolláros váltságdíjat.

A hackerek tehát most egyenesen az Apple-től várják a pénzt, méghozzá május 1-jei határidővel. A hacker cég nem viccelt, amikor azt mondta, hogy konkrét tervek vannak nála. A most bemutatott iMac-ről kiadott dokumentumok ugyanis hitelesek. A REvil korábban már az Acert is megtámadta, tőlük szintén ennyi pénzt követelnek, így nagy valószínűséggel további támadásokra is lehet számítani. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás