promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kína ragaszkodik az anális teszteléshez, senki sincs „biztonságban”
Borítókép:  health.com
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Peking kibővíti a Covid-19 tesztelési rendszerét, így bárki, aki Kínába repül, rákényszerülhet egy anális mintavételre.

Kína betegségellenőrző központja szerint a tesztet steril vattapálcikával végzik, amelyet legfeljebb két hüvelyknyire helyeznek fel a végbélnyílásba. Az orvosok azzal magyarázzák a módszer létjogosultságát, hogy a vírus nyomai a végbélben hosszabb ideig észlelhetők, mint a légzőrendszerben, így a fertőzés pontosabban visszakövethető. Az Európai virológusuk ugyanakkor felhívták a figyelmet arra, hogy a gyógyulás ezen kései szakaszában lévő betegek már nem jelentenek fertőzésveszélyt.

A kínai fővárosba érkező összes nemzetközi járat utasainál elrendelhetik az anális koronavírus-tesztet 

– nyilatkozta a pekingi járványvédelmi osztály egyik munkatársa a kínai állami médiának.

Az érintettek akarata ellenére zajló orvosi vizsgálatok kapcsán már sok ország benyújtotta panaszát, Kína azonban tagadja, hogy bármiféle kényszerítő erőt alkalmazott volna a külföldről érkező utasokon.


A képen egy diagram látható, amelyet egy kínai orvos használt, hogy elmagyarázza az anális tesztek használatát. Forrás: dailymail.co.uk

Mindenesetre a múlt hónapban elkezdtek terjedni olyan videók az interneten, amelyeken állítólag pingvinjárásban totyogó emberek láthatóak az anális tesztelés után. 

A kínai hatóságok azonban „hamisnak” minősítették a videót, és biztosították az állampolgárokat afelől, hogy a tesztek elvégzése után nem fognak így járni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás