promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Termékenységi amulettként őrzik az orosz történelem egyik legrejtélyesebb alakjának tartósított péniszét?
Borítókép:  biography.com
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Sok rejtélyes alak bukkant fel a történelem során, olyanok, akikről máig keveset tudni, azonban különféle legendák és megdöbbentő történetek fonódtak köréjük. Az egyik legérdekesebb legenda Grigorij Jefimovicshoz, ismertebb nevén Raszputyinhoz kötődik, pontosabban az ő rejtélyektől övezett férfiasságához.

A 20. század fordulóján az uralkodócsalád közelébe férkőzve Raszputyin szinte korlátlan hatalomra tett szert az országban. A szuggesztív erővel bíró, papi rendből kita­szított szerzetes, lélekbúvár, gyó­gyító és jövendőmondó az uralkodó pár beteg gyermeke révén tudta befolyása alá vonni a Romanovokat.

II. Miklós cárnak és feleségének, Alekszandra Fjodorovnának 1904-ben négy lánygyermekük születése után világra jött első fiú utódjuk, Alekszej nagyherceg, aki azonban vérzékenységben szenvedett. Ez a betegség akkoriban gyógyíthatatlan volt, így az uralkodói pár csak a csodában bízhatott. A palota gyógyítói egy alkalommal hosszú ideje képtelenek voltak elállítani az egyéves cárevics vérzését, ezért a babonásan vallásos Alekszandra cárné szükségét érezte egy csodatevő szentnek.

Így került az udvarhoz Raszputyin, aki csodálatosan értett a beteg kisfiú megnyugtatásához. Rohamainak megszüntetésével és vérnyomásának csökkentésével sikerült mérsékelni a trónörökös vérzésének erősségét és hosszúságát is, állapotának váratlan javulását pedig a szerzetes természetfeletti képességeinek tulajdonították.

Az orosz királyi család rendkívül hálás volt neki szolgálataiért, „Grigorij barát” pedig kihasználta kiváltságos helyzetét, 1915-ben a cárnő fő tanácsadója lett. 

Grigori Rasputin
Grigori Rasputin. Forrás: wikipedia.org

Amellett, hogy Raszputyin köztudottan sikeresen destabilizálta az orosz cári kormányt, számos legenda megemlíti telhetetlen szexuális étvágyát valamint férfiasságának rendkívüli méreteit. 

„Egy nő azt vallotta, hogy amikor először szeretkezett vele, az orgazmusa olyan heves volt, hogy elájult. Talán a szexuális potenciája is a természetfeletti képességekkel magyarázható. Raszputyin merénylője és állítólagos homoszexuális szeretője, Feliksz Juszupov azt állította, hogy Raszputyin vitézségét a terjedelmes, rücskös szemölcsnek köszönhette a péniszén, amely rendkívüli méretet kölcsönzött neki.” (Forrás: Wikipédia)

Állítólag szolgálataiért cserébe Raszputyin fizetségként gyakran közösült férfiakkal és nőkkel is, a királyi család azonban egyszerűen nem vett tudomást orgiáiról. 

Raszputyin és rajongói 1924-ben
Raszputyin és rajongói 1924-ben. Forrás: wikipedia.org

Végül az orosz nemesség szervezett ellene összeesküvést. Az összeesküvők elcsalták a gyógyí­tót egy összejövetelre, melynek Juszupov volt a házigazdája, és ott, 1916. december 30-án meggyil­kolták, egyes híresztelések szerint meg is csonkították: levágták a nemi szervét.

„Néhány ember szerint egy szobalány találta meg a levágott testrészt a gyilkosság színhelyén, aki meg is tartotta azt, amíg az 1920-as években egy Oroszországból Párizsba emigrált nők csoportjának birtokába nem került. Ezek a nők úgy imádták a szervet, mint egy termékenységi amulettet; egy fából készült ékszerdobozban tárolták. Amikor Raszputyin testvére, Marija tudomást szerzett erről, követelte, hogy szolgáltassák vissza neki. A »tárgyat« egészen 1977-ig őrizte, amikor is Kaliforniában meghalt.” (Forrás: Wikipédia)

Nagyjából ekkortájt a szakemberek megállapították, hogy a legendás tárgy nem is egy pénisz, hanem valójában csak egy tengeriuborka. (Az azonban tisztázatlan maradt, hogy az 1920-as években is ezt a tengeriuborkát bálványozták-e a nők az ékszerdobozban, vagy valami mást.)


Forrás: reddit.com

Mindenesetre Raszputyin dédunokája, John Nekmerson, mikor egy szentpétervári szexmúzeumban saját szemével is megszemlélte a hímvessző formájú, formalinban tartósított tárgyat, így kiáltott fel:

„Biztos, hogy eredeti! Megismerem, nekem is ilyen van!”

A tárgyat végül Igor Knyazkin, az Orosz Termé­szettudományi Akadémia proszta­ta kutató központjának igazgatója számos levéllel együtt egy francia műgyűjtőtől vásárolta meg 6600 euróért. Knyazkin szerint a tárgynak már puszta látványa is meggyógyítja az impotenciát.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás